Sütün üretiminden tüketimine kadar geçirdiği tüm aşamalarında güvenilirliğin sağlanması ve tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması amacıyla çiftçilerin bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile “Süt Hijyeni Kursu” merkeze bağlı Duruçay Köyü’nde verildi.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personeli Gıda Mühendisi H. Serra Çetin tarafından verilen “Süt Hijyeni Kursu”nun açılışına, ahır ve süt üretiminde en önemli rolü olan kadın çiftçiler ve İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Veysel Selbi katıldı.
Kursun açılış konuşmasını yapan Veysel Selbi, “Süt hijyeni konusundaki eğitimler ile gıda güvenilirliğine ilişkin doğru ve güncel bilgi sunmak, sütün arzında sürdürülebilirliği sağlamak istiyoruz. İl Müdürlüğümüz tarafından tarım ve hayvancılık konularında kurslar, eğitimler ve bilgilendirme toplantıları da yoğun bir şekilde devam edecektir” dedi.
Duruçay Köyü ve civar köylerden 48 kadın çiftçinin katılımı ile gerçekleşen kurs boyunca; sütün kalite özellikleri ve güvenilirliğini korumak için üretimde dikkat edilmesi gereken hususlar, süt sağım hijyeni, süt üretiminde yer alan unsurların hijyeni ve dezenfeksiyonu, sütün depolanması, sütün nakli, gerekli kayıtların tutulması gibi konular çiftçilere aktarıldı.