15. Kastamonu Tanıtım Günleri yarın başlıyor
Kastamonulular Dayanışma Derneği’nin (KAS-DER) düzenlediği 15. Kastamonu Tanıtım Günleri, İstanbul’da yarın başlıyor.
Maltepe İBB Etkinlik Alanı’ndaki etkinliğin açılışına üst düzey protokol, iş, siyaset, bürokrasi ve sanat dünyasının önde gelen isimlerin katılacağı, bunlar arasında yer alan Kastamonu dostu ünlü sanatçı Haluk Levent’in de bir konuşma yapacağı, ayrıca ünlü şef, gurme ve köşe yazarlarının, Kastamonu mutfağı lezzetlerinin sunulduğu ‘Otantik Kastamonu Sofrası’nda misafir edileceği bildirildi.
Kastamonulular Dayanışma Derneği’nin (KAS-DER) düzenlediği 15. Kastamonu Tanıtım Günleri, İstanbul’da yarın başlıyor.
KAS-DER’in Medya ve İletişim’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Canan Yurdakul, yarınki açılışla başlayacak etkinlikle ilgili açıklamasında şunları söyledi:
“Kastamonu, kanyonlarıyla, yemyeşil ovalarıyla, zümrüt sahilleriyle, zengin mutfağı ve enfes tatlarıyla, tarihiyle, kültürüyle Türkiye’nin cennet köşelerinden biridir. Kastamonu’ya özgü bu eşsiz turizm değerlerinin tanıtımı amacı ile düzenlenen 15. Kastamonu Tanıtım Günleri 15-18 Eylül tarihleri arasında Maltepe İBB Etkinlik Alanı’nda KAS-DER (Kastamonulular Dayanışma Derneği) tarafından gerçekleştirilecektir.
“SADECE KASTAMONU ESNAFI, SADECE KASTAMONU ÜRÜNLERİ”
“Etkinliğin resmi açılışı 15 Eylül Perşembe günü saat 15:00’de yapılacaktır. Resmi açılış törenimize çok sayıda üst düzey protokol, iş, siyaset, bürokrasi ve sanat dünyasının önde gelen isimleri katılacaktır. Ünlü sanatçı Haluk Levent resmi açılışta konuşma yapacaktır. Kastamonu’ya dair kültürel tarihi değerlerin tanıtılacağı ve Kastamonu mutfağından özel tatların yer alacağı Tanıtım Günlerinde, ziyaretçiler Kastamonu’ya ait yöresel lezzetler ve Kastamonu kültürü ile buluşma imkanı bulacaklardır. Stantlarda, yemek alanında sadece Kastamonulu esnaflar ve sadece Kastamonu’ya dair yöresel ürünler yer alacaktır.
OTANTİK KASTAMONU SOFRASI
“En doğal şartlarda üretilen ve özel bir kesimle elle dilimlenen Kastamonu pastırması, tadanların vazgeçemediği etli ekmeği, yöresel tereyağı, doğal ortamlarda yetişmiş hindi ile yapılan banduması, kendine has tekniğiyle yavaş yavaş pişirilen kuyu kebabı, dünyaca bilinen tescilli Taşköprü sarımsağı, elma pekmezi suyuyla harmanlanan kel simidi, yerken ağızda dağılan çekme helvası, Küre Dağları’nın bol oksijenli ormanlarında üretilen kestane balı, Tosya’nın o eşsiz pirinci dünyada genetiği ile oynanmamış tek bulgur olma özelliğine sahip olan siyez bulguru gibi Kastamonu’ya özgü bir çok özel tat, gurme ve doğal lezzet arayanların ayağına gelecektir.
- Kastamonu Tanıtım Günleri bünyesinde 16 Eylül Cuma günü saat 16:00’da, ünlü şef, gurme ve köşe yazarları, Kastamonu mutfağının eşsiz lezzetlerinin sunulduğu ‘Otantik Kastamonu Sofrası’nda misafir edilecektir. Otantik Kastamonu Sofrası’nın konukları arasında ünlü şefler Hazer Amani, Burak Zafer Sırmaçekici, halk mutfağı araştırmacısı, yazar ve Lezzete Dair programının sunucusu Adnan Şahin, ünlü köşe yazarı Zeynep Kakınç ve Kastamonu Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alev Sökmen yer alacaktır.
TURİZM SOHBETLERİ
“17 Eylül Cumartesi Saat 15:00’te ise turizm sektörünün önde gelen isimleri eşliğinde Kastamonu turizminin cezbedici güzelliklerinin tanıtımının yapılacağı ‘Turizm Sohbetleri’ ile Kastamonu hakkında merak edilenler cevabını bulacaktır. Turizm Sohbetleri’nin konuşmacıları Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, MNG Turizm Genel Müdürü Oğuz Terzi, KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Rota 37 Yapımcısı Adem Salcıoğlu olacak, masanın moderatörlüğünü ise Kastamonulu hemşerimiz, Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Perihan Paksoy yapacaktır.
İş, siyaset, sanat, spor, turizm, gastronomi ve magazin dünyasının birçok renkli simasının bir araya geleceği, kültür, sanat, eğlence dolu ve Kastamonu’ya ait yöresel lezzetlerin yer alacağı 15-18 Eylül 2022 tarihleri arasında, Maltepe İBB Etkinlik Alanında düzenlenecek olan 15. Kastamonu Tanıtım Günlerine tüm halkımızı davet ediyor bekliyoruz.”