Kızımı dün sabah okula götürdüm, Salı Pazarı’nda devlet okulu, kapının girişine paralel servis minibüsünü çekmiş servis şoförleri, kovboy misali sırtlarını vermişler minibüse, 5 kişi saydım yan yana, ağızlarında sigara, okula gelen öğrencileri selamlıyorlar…
Eğitim okul kapısında başlıyor!
Vatandaşı sigaradan kurtaralım kampanyası duyuruyoruz…
İlkokulda çocukların burnuna sigara sokuyoruz.
Her gün aynı görüntü vardır muhakkak üç aşağı beş yukarı…
Dün ya çok çarpıcıydı ya da benim algıma ancak erişti, okul kapısında seyyar satıcıdan ürkerken, günümüzde eğitim-öğretimin parçası haline gelen servis şoförleri maşallah, kaleyi içten yıkıyorlar.
Kimse müdahale etmiyor…
Öyle ya okul bahçesinin dışı kim kime dumduma.
Bahçede özel güvenlik görevlisi var “İran Rejim Muhafızı” kılığında, simsiyah iş kıyafeti ve aksesuarlarıyla, ilkokul mu cezaevi avlusu mu belli değil, okul bahçesinde avarelik eden öğrencileri okula sokmakla meşgul…
Kapıda sigara içen eğitim-öğretim paydaşlarına ses çıkarmıyor ama.
(Özel güvenlik personeli emekçiye zerre eleştirim yok, verilen üniformayı, gösterilen işi yapıyor layıkıyla, derdim sistemle…
Öğrencilerin güvenliği, kötü alışkanlıkları, musallat tehlikeler karşısında kılını kıpırdatmayan idareciler ve öğretmenler, tüm yükü bu emekçilerin sırtına sarmış durumdalar.)
Bir uyarım da servis kooperatifine…
Trafik kurallarına riayet, araç güvenliği iyi de, servis şoförlerinin eğitimleri ile ilgili bir çaba var mı?
Basit işler değil bunlar…
Servis, eğitim-öğretim sisteminin bir parçası günümüzde.
Not: Mevzumuz “İmplant”…
“Asil” devlet kurumunda implant malzeme ücretini ödeyerek implant yaptırma hakkına sahipken, “vekil” 12 implant hakkına sahip ve implant başına malzeme ücret sınırı da bin TL.
Geçtiğimiz yıl bu aylarda gece yarısı TBMM’de alınan karar ulusal yayın organlarına “TBMM Başkanlık Divanı, 550 vekil ile eski milletvekili ve dışarıdan atanan bakanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin implant hakkını genişletti. Halen 8 implant için ödeme yapan Meclis, bu sayıyı 12’ye çıkardı. İlave ödeme ise 500 TL’den 1000 TL’ye çıkarıldı” şeklinde yansımış…
Vekile her yol “implant”.
*****************************
Basketbolda “Zafer” umudu
İlimiz basketbolunda tarih, kültür, oyuncu, sevgi, merak, ilgi namına ne ararsan var, ilkokuldan itibaren çocuklar basketbolu seviyor, oynamak istiyor, altyapı yok ne var ki, kulüp yok, imkan yok…
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan’ın önceki gün basketbol temsilcileri ile yaptığı görüşme bir umut doğurdu.
Tahir Zafer Karahasan “basketbolcu”…
“Eski sporcu” olmaz, sporcu 7’sinde de 77’sinde de aynı gönül yangınını yaşar, top sesi duymaya görsün beyninden önce gönlü döner topa, sporcu refleksidir.
İlimizde basketbolun hali pek iç açıcı değil, çocukları çatısı altına alacak kulüp sayısı az, sivil toplum duyarsız, kamu kurumları oralı değil, birkaç kahramanın sırtında gidebildiği kadar gidiyor…
Maarif Müdürlüğü yeni okul inşaatlarına spor salonu koymuyor, Gençlik ve Spor Müdürlüğü spordan çok “yeni nesil imarı” ile meşgul, tek kanal yazar-çizer peşinde, olan çocuklara ve gençlere oluyor.
Karahasan’ın İl Özel İdaresi Spor Kulübü bünyesinde öncelikle U14 ve U16 takımları kurmaya yönelik hedefi takdire şayan, U7’ye kadar yolu var, ilkokuldan itibaren basketbol, Türkiye’ye örnek oluruz…
İl Özel İdaresi Spor Kulübü basketbol taraftarıyım bugünden itibaren, yolun başı da “Zafer”, sonu da.