İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumunda Ilgaz Yurduntepe Tesisleri’ndeki çalışmalar ve telesiyej ücret tarifesi görüşüldü.
Telesiyejden tek çıkışın 25 TL, tam gün çıkışlarının ise 125 TL olması oybirliği ile kabul edildi. Yine Yurduntepe tesislerine yöresel ürünler, hediyelik eşya, tütün ürünleri, bakkaliye ürünleri satışı için mini market açılmasının, yeme-içme fiyatlandırmalarının ve iskontolarının Ilgaz Yurduntepe İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmesi Yönetimi tarafından belirlenmesi için yetki verilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.
Yurduntepe ile ilgili konuşan Vali Avni Çakır, “Yurduntepe Kayak Tesisleri ile ilgili olarak bütçelerin farkındayız. Bu Kastamonu’nun bir değeri. Öncelikle buralardan yararlanma hakkı Kastamonulular’ın olması gerekiyor. Zaten geçen sene sokağa çıkma kısıtlaması altında sezonunu geçirdik. Eksiklerimizi aksaklıklarımızı bu sene daha iyi anlayacağız. Böyle güzel bir tesiste fiyat bizim açımızdan ikinci planda olsun. Biz burayı faklı ihale edebiliriz ama bu fiyatlarda gençlerimiz öğrencilerimiz, yurtlarımızda kalan yavrularımız, gazi ve şehit yakınlarımız, bir anlamda maddi olarak gelirleri düşük olan aile yavrularımız faydalansın istiyoruz. Biliyorsunuz kayak pahalı bir spor. Normal şartlarda benim memleketim Aksaray ve burada aile yapısına bakıldığında, bu sporu karşılayacak yapıda değil. İGM başkanımız Güray beyde parayı ikinci plana atalım dedi ve tesisin eksik ve fazlalıklarını görmek istedik. Halen ciddi boyutta burada çalışmalar yapıyoruz. Pazarlamaya tam hazır hale geldiğinde pazarlayacağız. Yurduntepe Kayak Tesisleri aslında profesyonel bir iş. Biz bir taraftan köprü, su yol yaparken bir taraftan da pist nasıl olur, kayak nasıl olur bu yetkinliğe de sahip olmaya biliriz. Zamanı ve vakti geldiğinde inşallah profesyonel ellere ihale edeceğiz. Bunla alakalı ciddi bir talep var ama biz malımız daha da kıymetlensin istiyoruz ve memleketimizin çocukları da yaralansın istiyoruz” dedi.
Toplantının devamında Sinop Türkeli Gencek köyü Çayağazı Mahallesi’nin Çatalzeytin’e bağlanması yönündeki teklif Çevre ve Sağlık Komisyonu’na gönderildi. Toplantıda son olarak İl Özel İdaresi 2022 yılı tahmini bütçesi Finansman Bütçesi kalemi 8 milyon TL, Strateji Geliştirme Müdürlüğü bütçesi 18 milyon 371 bin 508 lira 23 kuruş ve İlçe Özel İdareleri bütçesi 8 milyon 502 bin 301 lira 92 kuruş olarak meclisin bilgisine sunuldu.
Sözlü önerge ile konuşma yapan İGM Üyesi Hüsnü Dıngıloğlu, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bütçesinde Şubaşı Köyü Organik Yöresel Pazar Yeri kalemi açılmasını istedi. Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bütçesinden Şubaşı Köyü Organik Yöresel Pazar Yeri kalemi açılması oy birliğiyle kabul edildi.
Cengiz MUHZİROĞLU