Mazisi 1950’li yıllara giden, 1990’lı yıllarda yeniden yatırım yapılan ancak hizmete sokulamayan, boş kalmasına yürek dayanmadığı için “düğün salonu, mera, ot kurutma alanı, ralli pisti” misali işlevler yüklenen Kastamonu Havalimanı…
Ne genel ne de yerel siyasetin gündemindeyken “şakadan azma” bir gelişme ile doğumhaneye girdi.
“Hürriyet” gazetesinde yayımlanan haberi “Airport Haber” 8 Şubat 2010 tarihinde elektronik sayfasında kullandı…
“Havaalanı’nın hizmete başlaması için oluşturulan heyet, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüştü. Kastamonu Valisi Mustafa Kara’nın başkanlık ettiği, yöre milletvekilleri, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Halil Öztosun ve yönetim kurulu üyeleriyle bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yer aldığı heyetin son görüşmesinden sonra Kastamonu Havaalanı’nın açılması için önemli adımlar atıldı. Daha önce merkezi İstanbul’da bulunan Bora Jet firması ile görüşen heyet, havaalanının eksiklerinin giderilmesi halinde birkaç ay içinde uçuşlara başlayacağının tespit edilmesi üzerine eksiklikler için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal ile görüştü. Havaalanın eksiklikleri olan teknik cihazlarla ilgili Ulaştırma Bakanlığı’ndan destek istendi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın konuyla yakından ilgilendiği belirtilirken, yaklaşık 45 dakika süren görüşme ile ilgili açıklama yapan Kastamonu Valisi Mustafa Kara, havaalanının açılmasına karar verildiğini belirtti. Vali Kara, ‘Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ile havaalanının açılmasına karar verilmiş oldu. En süratli biçimde havaalanını hazırlayacağız. Ulaştırma Bakanlığı üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Biz de Özel İdare olarak üzerimize düşeni yapacağız. En kısa zamanda havaalanı uçuşa hazır hale getireceğiz. Kastamonu Havaalanı’nın uçuşa hazır hale gelmesi için sayın bakan gerekli bütün yardımları yapacağını ifade etti. Memnun olduk’ dedi.
(Daha önce yazdım…
Üstünden gidelim.
Borajet firması KATSO Başkanı Halil Öztosun’la görüşerek, “az bir yatırım yapılması” halinde Kastamonu Havalimanı’na “İstanbul” seferi koyabileceğini kaydetti. Başkan Öztosun, evvel zamanda “yerel bir havayolu şirketi kurma” tecrübesi başından geçtiği için konuya duyarlıydı. Yönetim kurulu üyelerini aldığı gibi Vali Mustafa Kara’nın da katılımıyla Borajet’in kapısını çaldı İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki hangarında…
Aynı heyet, Kastamonu ve İstanbul’daki hemşeri milletvekilimizin katılımıyla Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve DHMİ yetkilileri ile görüştü Ankara’da. Vali Mustafa Kara sinirlendi ipe un seren DHMİ müdürüne, masaya yumruğunu vurdu ve “Kastamonu Havalimanı açılacak” dedi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan bu toplantıda Vali Mustafa Kara ile birlikte büyük emek sarf etti. Devamında inşaat başladı, İl Özel İdaresi genel sekreterinden işçisine sahaya indi, cansiparane bir çalışma sergilendi. Ödenek sıkıntısı yaşandı bir ara, Halil Öztosun Ukrayna’daki toplantıda söz aldı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım’dan destek istedi, KKV Başkan Vekili Remzi Gür de ödenek noktasında devreye girdi.)
Kastamonu Havalimanı’nın mimarları meşaleyi tutuşturan Halil Öztosun başkanlığındaki KATSO, süreci dirayetle yöneten Vali Mustafa Kara, yatırım emrini veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve sahada çalışan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan’dır…
“Kastamonu”dur yani.
Ebediyete intikal eden Vali Mustafa Kara’ya “rahmet”…
Hayattakilere “teşekkür”.
Teşvik avantajı
Giresun’da
Giresun’un Bulancak ilçesinde bulunan Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde savunma sanayine dönük olarak drone üretimi yapmak üzere fabrika kurulacak, tahsis edilen 5 dönümlük alanda fabrika inşaatına başlandı, kısa sürede faaliyete geçmesi hedefleniyor…
2.OSB Başkan Vekili sıfatıyla Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, OSB’nin durumuyla ilgili açıklama yaptı: “Faaliyete geçen 7 firmayla şu anki istihdamımız bin 500-2 bin civarındayken, toplamda faaliyete geçecek 29 firmamızla istihdam rakamları 5-6 binlerin üzerinde olacaktır.”
Giresun 5. Teşvik Bölgesi’nde…
Kastamonu ise 4. Teşvik Bölgesi’nde.
Giresun’da “teşvik” kepçeyle…
Kastamonu teşvik çay kaşığıyla.
Bulancak OSB alır başını gider…
Kastamonu OSB yerinde sayar.
Gerçi…
Mevcut durumda bile Bulancak OSB, Kastamonu OSB’yi sollamış durumda işçi sayılarına bakıldığında.
Giresun “sanayi kenti” olur mu olur?..
Kastamonu “sanayi kenti” olur mu?
Binde 1 ihtimal bile…
Yüksek iyimserlik.
Seydiler’de eğitim
Seydiler ilçemiz de eğitimde “altın” çağını yaşayan ilçelerimizden birisi, özellikle ilköğretimin ilk basamaklarında çocukların eğitimine verilen destek muhteşem, eğitimde “vatandaş-kamu” işbirliği ile Seydiler güzel günlere yürüyor…
Takipçisi olalım bu anlamlı desteğin.
4 bin küsur nüfus…
Anaokulu, iki ilkokul, iki ortaokul, imam hatip ortaokulu, çok programlı Anadolu lisesi var.
(Her ne kadar elektronik ortamda varlıklarını sürdürseler de deprem yönetmeliğine uyum göstermeyen binaları nedeniyle bir ilkokul ile bir ortaokulun kapısına kilit vuruldu gerçi…
Devlet belgesine dayanarak verdiğim yukarıdaki okul listesini eksiltme görevini okuyucuya bırakıyorum.)
Benzer kalibredeki ilçelerimizde birer ortaokul ve muhakkak imam hatip ortaokulu varken, Seydiler’de bu sayının 3’e çıkması güzel…
Eğitimde altın çağ.
Lise kadrosuna baktım elektronik sayfadan…
“Yabancı dil, fizik, matematik, felsefe, coğrafya, biyoloji, Türk dili ve edebiyatı, tarih” dallarında birer öğretmen var.
Yeter…
“Kimya, müzik, resim, beden” misali dersler zaten “vesaire”.
Seydiler’de görev yapan eğitim emekçilerine selam…
Seydiler’e eğitimde altın çağını yaşatan siyasilere ve idarecilere hürmet.
MUSTAFA AFACAN