Kastamonu’nun örnek şahsiyeti, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı, ihtiyar delikanlı Ali Cesuroğlu’na kendisine ülkemizin en yaşlı avukatı unvanını da kazandıran cübbesini Türkiye Borsalar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu giydirdi.
Feyzioğlu, 1920’da kurulan Kastamonu Barosu’nun 1923 doğumlu bir üyeye sahip olmasının Türkiye Barolar Birliği için de müthiş bir şey olduğunu söyledi ve Cesuroğlu’na “Varlığınızla güç buluyoruz”dedi.
97 yaşındaki emekli Hakim Kıdemli Albay Ali Cesuroğlu, mesleki yaşamına avukat olarak devam edecek.
Kastamonu’nun örnek şahsiyeti, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı, ihtiyar delikanlı Ali Cesuroğlu’na avukatlık cübbesini Türkiye Borsalar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu giydirdi.
Baro’da düzenlenen törende Cesuroğlu’na kendisini Türkiye’nin en yaşlı avukatı yapan ruhsatını da veren Feyzioğlu, “Bu önemli bir an. 1920’de kurulmuş bir baro, 1923’de doğumlu bir çınar… Memleketin her köşesinde memleketine hizmet etmiş ve avukatlık mesleğini seçmiş bir çınar. Bu bizim için müthiş bir şey. Varlığınızla güç buluyoruz. Bugün burada bulunmak bizim için büyük bir onur. Her biri büyük bir fedakarlık eseri olarak buraya katılmıştır. Kastamonu Barosu’na avukatlık mesleğinin bayrağını nice nice zirvelere çektiği için teşekkür ediyorum” dedi.
Baro Başkanlığı’nda düzenlenen törene Vali Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Yardımcısı Av. Hüseyin Özbek, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı emekli Hakim Kıdemli Albay Ali Cesuroğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu avukatlar, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Baro Başkanı Özgür Demir, “Biraz sonra ruhsatnamesini teslim edeceğimiz Ali Cesuroğlu, 72 yıl önce Hukuk Fakültesi’ni bitirmiş bir isim. Hukuk camiasında Askeri Hakim olarak görev yapmış kendisi. Bu sefer yemin edecek meslek sahibi değil de, biz heyecanlıyız. Gerçekten Türkiye’de böyle bir ruhsat töreni bir ilktir. Kendilerini cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kastamonu Barosu ile yaşıt olan Ali Cesuroğlu’na ruhsatnamesini teslim edeceğiz” dedi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, bu törende yer almaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:
“Ali Cesuroğlu, Kore Gazisi, Kıbrıs Gazisi. Burada gazilerimiz var, kendilerinden Allah bin kere razı olsun. Bu millet size minnettar. Biz bugün bu vatanda huzur içerisinde, güvenlik içerisinde yaşayabiliyorsak, sizlerin sayesindedir. Bugün bu vatana göğüslerini siper etmiş, nice gazilerimiz ve nice şehitlerimiz sayesindedir. Zor günler yaşıyoruz ama bir taraftan da böyle önemli olayları her zerremizle idrak etmeliyiz. Bu önemli bir an. 1920’de kurulmuş bir baro, 1923’de doğumlu bir çınar, memleketin her köşesinde memleketine hizmet etmiş ve avukatlık mesleğini seçmiş bir çınar. Bu bizim için müthiş bir şey. Varlığınızla güç buluyoruz. Bugün burada bulunmak bizim için büyük bir onur. Her biri büyük bir fedakarlık eseri olarak buraya katılmıştır. Kastamonu Barosu’na avukatlık mesleğinin bayrağını nice nice zirvelere çektiği için teşekkür ediyorum. Kastamonu ve Kastamonulular olmasaydı bizim İstiklal Harbimiz başarıya ulaşamazdı” diye konuştu.
CESUROĞLU’NUN KONUŞMASI
Avukatlık Ruhsatı alan ve törende Avukatlık yeminini eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı emekli Hakim Kıdemli Albay Ali Cesuroğlu da yaptığı konuşmasında şunları söyledi :
“Bu sevinçli gününde üzüldüğüm bir husus var. Savaş meydanlarında bulundum, acıları gördüm. Son zamanlarda istenmeyen ve beklenmeyen olaylarda şehit düşenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Onların acısını bizlerde paylaşıyoruz. Üzücü olayda her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Türkiye’nin kaderinde ne zaman sıkıntı varsa toplum olarak herkes beraber olur. Birlik ve beraberlik içinde olmamız aynı zamanda avantajımızdır. Ben Kastamonu’nun merkeze bağlı Çavundur köyündenim. Çavundur, Oğuzların Üçoklar bölümünün aşiretidir. İlkokulu 3 sene orada okudum. Öğretmenimiz İhsan Ozanoğlu’nun vasıtasıyla İsfendiyar Bey İlkokulunda 4 ve 5’inci sınıfları okudum. Ortaokul ve liseyi okudum. 1944’te Kastamonu Lisesi’ni bitirdim. 76 sene evvel liseden mezun oldum. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Ankara Hukuk’u okumaya başladım. 1948 senesinde Askeri Hakim olarak mezun oldum. Ordunun muhtelif yerlerinde Genel Kurmay dahil, görevler yaptım. Yaptığım görevleri kendime göre önemli görüyorum. 1978’te emekli oldum. Doğduğum, büyüdüğüm, ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim Kastamonu’ya döndüm. Yaklaşık 12 sene evvel Kastamonu’da olmayan Muharip Gaziler Derneği’ni kurdum. Halen derneğin başkanlığını yapıyorum. Rabbime şükür ediyorum, sağlığım iyi ve görevime devam ediyorum”
CENGİZ MUHZİROĞLU