İnebolu İonopoli Otel, yeni açılan restoranı ile sahilin en gözde mekanı olmayı hedefliyor. İnebolu’nun antik çağdaki ismini taşıyan otel, restoranına ise yine ilçenin antik bir imgesi olan Glykon adını verdi.
İnebolulu işadamı Mehmet İşeri’nin sahibi olduğu otel, 50 kişi kapasiteli Glykon restoranıyla bölgenin önemli lezzet durağı olma yolunda.
Glykon restoranın en büyük özelliğinin “Fiyat politikası ve lezzet” olacağını söyleyen Mehmet İşeri, “Restoranımızda Cuma ve cumartesi günleri canlı müziğimiz var. Ayrıca özel gruplar olduğunda diğer günlerde de canlı müziğimiz olacaktır. Restoranımızın açılışında Hanımeli grubu sahne aldı. İlerleyen dönemlerde bu grubumuz yeniden İnebolu’ya getireceğiz” dedi.
Deniz ürünlerinde çok geniş bir menüye sahip olduklarını da söyleyen Mehmet İşeri, “Karidesten ahtapota, kalamara ve midye tavaya kadar bir çok ara sıcağı konuklarımıza sunacağız. Çok geniş bir meze çeşidine sahibiz. Aynı şekilde kalkan, barbunya, çinekop, mezgit, hamsi, istavrit, çarpan, çupra ve levreğe kadar bir çok deniz ürününü Bodrum’dan gelen ustamız aracılığıyla konuklarımıza tattırmak istiyoruz. Balık dışında et ürünlerinde de oldukça iddialıyız. Balıkta olduğu gibi ette de çok geniş bir ızgara çeşidimiz bulunuyor. Yemek konusunda çok iddialıyız. Karadeniz’in en gözde mekanlarından birisi olacağız. Bunu fiyatlarımıza da yansıtacağız. Konuklarımız lezzetlerimiz kadar fiyatlarımızı da gördüklerinde bize hak vereceklerdir” diye konuştu.
Kastamonuluların bile yıllardan sahil kenarında balık yiyebilmek için Sinop ve Amasra’yı tercih ettiklerini söyleyen Mehmet İşeri, “Artık hemşehrilerimiz kendi şehirlerinde kendi evlerinde deniz ürünlerinin tüm lezzetlerini tadabilecekler. Biz bu konuda çok iddialıyız” dedi.