- Kastamonu Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde barındırdığı öğrenci sayısını yeni yapılacak yurt yatırımlarıyla birlikte önümüzdeki iki yıllık süre içerisinde 10 binin üzerine çıkarmayı hedefliyor. 2015 yılında bünyesinde 2 bin 746 öğrenci barındıran Kastamonu KYK’da bugün itibariyle 5 bin 896 öğrenci bulunuyor.
Kastamonu Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde barındırdığı öğrenci sayısını yeni yapılacak yurt yatırımlarıyla birlikte önümüzdeki iki yıllık süre içerisinde 10 binin üzerine çıkarmayı hedefliyor. 2015 yılında bünyesinde 2 bin 746 öğrenci barındıran Kastamonu KYK’da bugün itibariyle 5 bin 896 öğrenci bulunuyor.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından ön protokolü yapılan 3 bin kapasiteli yurt binası inşaatında ise çalışmalar başladı. Projenin birinci etabının 2018 yılında tamamlanması planlanırken, ilk etapla birlikte Kastamonu KYK öğrenci kapasitesi 8 binin üzerine çıkacak.
Kastamonu Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Reşat Asrak, deprem testi sonucu yakım kararı verilen bazı yurtlardaki öğrencilerin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldıktan sonra müdürlüklerine devredilen yurt binalarına nakledildiğini aktardı. Bu sayede yıkılacak yurt binalarının yerine bin 300 kişilik yeni yurt binasının inşa edileceğini de müjdeleyeyen Reşat Asrak, bu yatırımın ihalesinin ise yapıldığını aktardı. Reşat Asrak, söz konusu yatırımların tamamlanmasının ardından Kastamonu’daki Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrenci sayısının 10 binin üzerine çıkmış olacağını söyledi.
Kastamonu Üniversitesi’nin KYK’ya tahsis ettiği 24 dönüm arazinin üzerine 1300 kişilik yurt yapımının ise söz konusu arazinin mera alanı olduğunun tespiti sonrasında üniversiteye geri verildiğini aktaran Reşat Asrak, “İl merkezindeki yatırımlarla yetinmeyen Kastamonu KYK, ilçelerde yüksek öğrenimlerine devam eden öğrencilerimizin de barınma sorunlarına el atmıştır. Abana ilçemizde 234 kapasiteli yurt binası Türk Kızılay’ı ile yapılan protokol ile önümüzdeki günlerde öğrencilerimizin hizmetine girecektir. Bu özel çalışmadan dolayı Türk Kızılay’ına teşekkür ediyoruz. Diğer ilçelerimizde de benzer yatırımlar devam etmektedir” dedi.
Otel Konforunda Yurtlar
Nicelik artışının yanı sıra niteliği de önemseyen Kastamonu KYK yurtlarının otel konforunu aratmadığını da söyleyen Reşat Asrak, “24 saat sıcak suyu, sınırsız interneti, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği için öğrenci başına verilen 11 TL’lik beslenme yardımı ile gençlerin öğrenimlerini en iyi şartlarda yapmaları sağlanıyor. Odaların tamamında yatak-baza sistemi mevcut olup ranzası olmayan ve en kalabalık odası 4 kişilik olan ve yurtlarının tamamı standardı yüksek modelde olan nadir iller arasındadır Kastamonu KYK” dedi.
Sosyal, Sportif ve Kültürel Faaliyetlerde Zirvede
Öğrencilere sadece barınma ve beslenme imkânları değil, ders dışı zaman dilimlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak sertifikalı eğitim faaliyetlerinin de devam ettiğini söyleyen Reşat Asrak, “2016-2017 öğretim yılında 168 eğitim faaliyeti düzenleyen Kastamonu KYK, 2017-2018 öğrenim yılı için 300’e yakın eğitim faaliyeti planlamış ve birçoğu başlamıştır. Faaliyetler futboldan masa tenisine, okçuluktan el sanatları kurslarına, gitardan bağlamaya, işaret dilinden Osmanlıcaya kadar öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçlarına göre oldukça geniş bir yelpazede imkân olarak sunulmaktadır. Hem milli sporcu, lisanslı sporcular hem de diğer öğrencilerimizin yararlanacağı sportif faaliyet alanlarından kapalı futbol halı saha, basketbol, voleybol, tenis ve bocce oyun alanları önümüzdeki günlerde kullanıma açılacaktır” şeklinde konuştu.