Kastamonu Gastronomi Festivali’nin (KASTRONOMİ) ikinci gününde ünlü şef Hazer Amani, harika bir gastroshowla Kastamonulular’ın huzuruna çıktı. Hazer Amani’ye yine ünlü şefler Türev Uludağ ve Burak Zafer Sırmaçekici de eşlik etti.
İki gündür arkadaşlarıyla birlikte Kastamonu mutfağını yakından görme fırsatı yakaladığını ifade eden Hazer Amani, Kastamonu’nun yemek kültürünün çok iyi durumda olduğunu ve her geldiğinde yeni bir lezzetini öğrendiğini söyledi.
Bir bölgede ne kadar çorba çeşidi varsa yemek kültürünün de o derece yüksek olduğunu ifade eden Hazer Amani, “Kastamonu’da da çok sayıda çorba çeşidi var. Ve bunun karşılığında da yüzlerce yemek var” dedi.
Kastamonu’nun malzeme konusunda da ender illerden birisi olduğunu ifade eden Amani, sarımsak, pastırma, pirinç, siyez bulgurunun bu yemek malzemelerinin başında geldiğini söyledi.
Hazer Amani, festivaldeki gastroshowda ise yerel şef Murat Ahcı’nın yardımıyla acem pilavı yaptı. Ancak bu yapılan acem pilavı normallerinden biraz farklıydı. Kastamonu pastırması, Tosya pirinci, Kastamonu mantarını bu pilavda kullanan Hazer Amani, Kastamonu’yu gezerken yediği etli ekmeğin hamuruyla da acem pilavını perde pilavına çevirdi. Seyircilerden birisinin de önerisiyle de hazırlanan yemeğe Kastamonu Kapaması adı verildi.
Hazer Amani’nin hazırlamış olduğu yemeğe Tabakoğlu Pastırma’nın sahibi Cihan Tabakoğlu da katkı sundu. Sahnede Hazer Amani’ye yardımcı olan Cihan Tabakoğlu, hazırlanan pilavın ana ürünlerinden birisi olan Kastamonu pastırmasını sahnede kesti.