Yeni devlet hastanemizde dörtlük dörtlük hizmet vermek için hummalı bir koşturmaca sürüyor, zaman içinde taşlar yerine oturdukça hem personel hem de vatandaşlar yeni mekanlarına alışacaklar şüphesiz…
Zamana ihtiyaç var sadece.
Sağlık personeli açığı henüz giderilmediği için hastanenin teşhis ve tedavi konusundaki albenisine şu an için girmek haksızlık olur…
Mekandan kaynaklanacak sorunlara kafa yormakta fayda var.
Misal…
Isınmaya aylık kaç lira ödenecek?
80 bin metrekare bina söz konusu doğalgazla ısınan…
Zaman içinde ilgili sistemlerin devreye girmesiyle doğalgazdan kendi elektriğini de üretecek ve klima aracılığıyla hizmete sunacak hastanemiz.
Teknik elemanlar açısından muhakkak iki kalem oynatılacak bir hesaplamaya bakar 80 bin metrekare alanın doğalgazla bir aylık ısınma gideri…
Kamuoyu açısından ise meçhul şu an için.
Aralık ya da Ocak aylarında gelen doğalgaz faturaları, taşınma işlemi tamamlanmadığı için fikir verici değil…
Merakla beklenen Şubat ayı faturası.
Vatandaş “Faturadan bana ne?” diyebilir haklı olarak, nasılsa bedeli devlet tarafından ödenmiyor mu?..
Bir kısmı Bakanlık bütçesinden ödeniyor, önemli kısmı hastanenin döner sermaye gelirinden karşılanıyor. Yani, yüklü faturalar hastanenin döner sermaye gelirinde önemli gedik açabilir. Hal böyle olunca, döner sermayeyi ilgili yönetmelikler çerçevesinde maaşına katkı olarak alan hastane personelinin “vay haline” olabilir.
İlimiz zaten özellikle hekim bulmakta cazibesiz bir il…
Düşük döner sermaye ile hepten gözden düşebilir.
Sürdürülebilirlik konusunda her ayrıntı hesap edilmiştir gerçi…
Benimki olsa olsa kötümser bir bakış açısıdır.
Not:
YÖK’ün ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, üniversitelerin kadın araştırma merkezlerinin müdürleri, kadın araştırmaları konusunda ilgili akademisyenler ve bir grup lisans öğrencisi olmak üzere 81 ilden toplam 182 katılımcı 30 Ocak tarihinde “Kadın Araştırma Merkezleri” toplantısında bir araya geldiler.
Konuşmalar yapıldı…
“İyi Uygulama Örnekleri Sunumları” gerçekleştirildi
YÖK Başkanvekili konuşmasında…
Üniversitelerin kadın çalışmaları merkezlerinden YÖK’ün beklentilerini anlattı. YÖK’ün ve Başkan Saraç’ın akademide kadın liderliğine ve kadın haklarına önemle ve hassasiyetle bakışını vurguladı, üniversitelerdeki kadın araştırma merkezlerinin bulundukları illerde ilgili kurumlarla ve sivil toplum ile çalışmalar yapması gereğini, genç akademisyenlerin proje fonlarından yararlanarak bu alanlarda ve özellikle de mültecilerin eğitim sorunları ile ilgili çalışmalar beklendiğini ifade etti.
YÖK namına hal bu kadar ehemmiyet arz ettiğine göre, Kastamonu Üniversitesi’nin kadın araştırmaları konusunda hangi projelere imza attığına bakmak geldi içimden…
Kastamonu Üniversitesi resmi internet sitesine girildiğinde mevzu ile alakalı olarak “Toplum ve Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi” olduğunu görüyoruz.
Kadınla ilgili bir merkezin müdürünün erkek olması ise üniversitemiz namına ayrı bir yaratıcılık kuşkusuz…
Mevzu kadınlara emanet edilemeyecek kadar önemli şüphesiz.
Neler yapmış üniversitemizin merkezi?…
Eğitim Başlama Tarihi 2 Mayıs 2015 olan “Aile Danışmanlığı Sertifika Programı” projesi yer alıyor sitede, başka bir veriye ulaşamadım.
Bu da yeter…
“Toplum ve Kadın” konusunda ilimizde gerçekleştirdiği projelerden dolayı üniversitemize ne kadar teşekkür etsek az!