Gastronomi turizminde söz sahibi olmak isteyen ilimiz, bu hedef doğrultusunda çok doğru ve önemli bir adım atarak bu alanda söz sahibi acenta, gurme ve yemek yazarlarını ağırlıyor.
TURSAB Gastronomi Turizmi Komitesi’nin organize ettiği ve çeşitli seyahat acentalarının temsilcilerinden, ünlü gurme ve gazetecilerden oluşan 25 kişilik grup ilimizde 3 gün sürecek gezilerine İhsangazi’deki görkemli karşılama ile başladı.
İhsangazi Kaymakamı Ömer Faruk Canbolat, İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü Danacı ve vatandaşların karşıladığı konuklara, yörenin geleneksel yemekleri ikram edildi.
Yaklaşık 30 çeşit yemeği tadan ve hikayelerini evkadınlarından dinleyen konukların bir sonraki durağı geleneksel yöntemle organik siyez unu üretilen Haracaoğlu Su Değirmeni oldu.
TURSAB Gastronomi Turizmi Komitesi Başkanı Hande Arslanalp ve komite üyesi hemşerimiz Novitas Turizm sahibi Gülsen Kırbaş’ın başkanlığında gerçekleşen gezi, çeşitli programlarla yarın öğleden sonra sona erecek.