Yazar yazar dururum ilimizde uygulanmasını planladığımız projelerde öyle ya da böyle Bakanlık desteğinin muhakkak olmazsa olmaz olduğunu…
İki örnekle meramımı izah ettiğimde derdimi anlayacaksınız.
İlki, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Golf Federasyonu tarafından gündeme getirilen, ihalesi dahi yapılan ancak daha sonra Bakan koltuğunda yaşanan değişimin ardından geri kalan, Kastamonu Valiliği tarafından yapımının üstlenilmesinin söz konusu olduğu “Kadıdağı Golf Sahası”…
Turizmde termal, sağlık, dağ, tarih, kültür ve deniz turizmi ile öne çıkan Bursa, bu kadar çeşide bir ilave dal daha katarak, golf sporunda Güney Marmara’nın Belek’i olmak için harekete geçti. Bursa’yı golf merkezi yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde hummalı bir çalışma sürdürülüyor şu sıra. Belediye tahsis edilecek araziler üzerinde çalışırken, Bakanlık 194,8 milyon liralık iki golf tesisi yatırım planlamasının tahsisini gerçekleştirdi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ise panel üzerine gerçekleştirdiği panellerle yatırımcıları hazırlıyor.
Projeye destek veren kuruluşlardan Türkiye Golf Federasyonu Başkan Vekili Muaz Ergezen, Bursa’da yaptığı açıklamada, Antalya Belek’te kümelenen golf altyapısının yanı sıra Kastamonu, Samsun, Ardahan, Ankara, İstanbul, Kuşadası ve Bodrum’da da tesisleşmeye gidildiğini kaydetmiş kaydetmesine de…
Diğer vilayetleri bilmem de, Kastamonu’daki golf tesisleri acep nerde?
Acep nerde acep nerde, Bursa’ya golf sahası kazandırmak için harekete geçen devlet ve federasyon, mevzu Kastamonu olduğunda acep nerde?..
Uluslararası standartta, 18 çukurlu bir golf sahası için minimum 780 dönüm araziye ihtiyaç var ve 15 ayda hizmete sokulabilecek böylesi bir tesisin maliyeti en az 7 milyon 725 bin dolar haberiniz olsun.
İkinci örneğimiz, 24 Ağustos 2013 tarihinde ilki koşulan ve ardı gelmeyen İstiklal Yolu Ultra Maratonu üzerine…
509 kilometrelik Tarihi Likya Yolu’nun 250 kilometresini kapsayan ve hepsi de antik yerleşimleri kapsayan rota üzerinde koşulacak 6 günlük etaptan oluşan Likya Yolu Ultra Maratonu başladı. Fethiye’de start alan koşucular Antalya’daki Phasalis antik kentinde ipi göğüslemeye çalışacaklar. 34 ülkeden toplam 150 sporcu ter döküyor bu yılkinde. Uluslararası bir kimlik kazanan ve her yıl katılımcı sayısı artan Likya Yolu Ultra Maratonu, koşulduğu güzergahın tüm doğal ve tarihi güzelliklerini dünya vitrinine çıkarıyor tahmin edileceği üzere.
Likya Yolu Ultra Maratonu’nu 2010 yılından beri her yıl resmen destekleyen T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, mevzu İstiklal Yolu Ultra Maratonu olduğunda acep nerde?..
Garibim, özel sektör sponsorluğunda bir kez yapıldı bitti.
Bakanlıklardan talep mi etmiyoruz, ediyoruz da Ankara bize gelince mi işitme engelli yoksa?..
Bu nasıl tezattır, aynı ülkenin vilayetleri değiliz heralde?