“Dünyanın ahşapta ve ekolojik gıdada
Kastamonu deneyimine ulaşması yıllar alır”
Grup Yönetim Kurulu Üyesi, TÜSİAD Eski Başkanı Ümit Boyner, Kastamonu’nun kendisi için çok değerli olduğunu belirtti ve “Kastamonu’da olduğum için çok mutluyum. Kastamonu, sadece eşim Cem Boyner’in ve ailemizin köklerini temsil ettiği için değil, insanıyla, doğasıyla, çok güzel bir şehir olduğu için, değerli Rıfat Ilgaz’ın memleketi olduğu için ve Atatürk için de çok önemli illerden olması dolayısıyla benim açımdan çok değerli bir şehir” dedi.
İnci Kız Öğrenci Yurdu, düzenlediği 4’üncü İnci Kariyer Günü’nde ‘İş Hayatında Başarı ve Girişimcilik’ konulu bir konferans veren Boyner Boyner, “Dünyanın gelişmiş şehirlerinde yüksek gelirli insanlar, ağaç işleme ve el yapımı ahşap konularına yöneliyorlar. Ya da organik gıda, ekolojik ve akıllı tarım alanlarına büyük yatırımlar yapıyorlar. Bence bu konularda dünyanın Kastamonu’nun bilgi ve deneyimi seviyesine ulaşması aslında yıllar alır” diye konuştu.
İnci Kız Öğrenci Yurdu, düzenlediği 4’üncü İnci Kariyer Günü’ne Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi, TÜSİAD Eski Başkanı ve KAGİDER Kurucu Üyesi Ümit Boyner’i ağırladı. Boyner, üniversite öğrencileri ve Kastamonu halkına Belediye Nikah ve Konferans Salonu’nda ‘İş Hayatında Başarı ve Girişimcilik’ konulu bir konferans verdi.
Konferansın açılışında konuşan İnci Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Gülnur Özdil, Ümit Boyner’i sosyal medya aracılığıyla davet ettiğini belirtti ve “Sosyal medya aracılığıyla davet ettikten bir süre sonra Ümit Hanım beni aradı ve etkinliğimizle ilgili bilgi aldıktan sonra katılma sözü verdi. Kendisinin eğitime, gençlere ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği katkıyı bilenler bunu çok olağan bulabilirler ancak sanırım benim mesajımda bütün bunlara ek olarak bir de ‘Kastamonu’ vardı. Boyner ailesinin hepimizce bilinen Kastamonu sevgisi ve ilgisi sayesinde mesajımızın biraz daha çekici hale geldiğini düşünüyorum” dedi.
“NOKSAN BULMAK YERİNE
HAREKETE GEÇMEK LAZIM”
Özdil, “Yeni kurulan üniversitemiz ve gelişen şehrimizde öğrencilerimiz açısından bir takım noksanlıklar olabilir. Ancak bir eğitimci olarak eleştirmenin ve noksan bulmanın iyiye götüreceğini düşünmüyorum. Bunun yerine biz İnci Yurt olarak harekete geçerek üniversitemize gelen öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak için ne yapabiliriz diye düşündük. İmkanlarımız ölçüsünde de İnci Kariyer Günü etkinliğini her yıl yapmaya karar verdik. İlk etkinliğimizden itibaren Üniversitemiz, Belediyemiz, çeşitli kamu ve özel kuruluşlar bize destek verdiler. Bu desteğin verdiği kuvvetle devam ediyoruz. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yurt Müdürü Gülnur Özdil, neden Kariyer Günü yaptıklarını da şöyle açıkladı:
“Üniversiteye gelmenin temel amacı bir meslek dalında uzmanlaşmaktır. Çoğu öğrencimiz iyi notlarla alınan diplomanın yeterli olacağını düşünebilir. Ancak hayatın gerçekleriyle iç içe olmayan bir eğitim sürecinden geçmek, okuldaki derslerden alınan bilgiyle yetinmek, değişime ayak uyduramamak mezuniyet sonrasında hayal kırıklıklarına davetiye çıkarabilir. Biz, İnci Kariyer Günleri’yle öğrencilerimizin iş hayatında gelişmeye odaklanmalarını ve başarılı olabilmeleri için farkındalık oluşturmayı istiyoruz. Umarız güzel izler bırakabiliriz.”
“KASTAMONU BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”
Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, ‘İş Hayatında Başarı ve Girişimcilik’ konulu konferansına başlarken, “Kastamonu’da olduğum için çok mutluyum. Kastamonu sadece eşim Cem Boyner’in ve ailemizin köklerini temsil ettiği için değil, insanıyla, doğasıyla, çok güzel bir şehir olduğu için; Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren ilimiz olduğu için, Kurtuluş Savaşı’nda lojistik üssü olduğu için, değerli Rıfat Ilgaz’ın memleketi olduğu için ve Atatürk için de çok önemli illerden olması dolayısıyla benim açımdan çok değerli bir şehir” dedi.
“DÜNYANIN KASTAMONU
DENEYİMİNE ULAŞMASI YILLAR ALIR”
Çağın değişimiyle birlikte meslek alanlarının da değiştiğine dikkat çeken Boyner, “Dünyanın gelişmiş şehirlerinde yüksek gelirli insanlar, ağaç işleme ve el yapımı ahşap konularına yöneliyorlar. Ya da organik gıda, ekolojik ve akıllı tarım alanlarına büyük yatırımlar yapıyorlar. Bence bu konularda dünyanın Kastamonu’nun bilgi ve deneyimi seviyesine ulaşması aslında yıllar alır” diye konuştu. Ümit Boyner, “Yeni teknolojiler ve yeni bakış açıları sayesinde yeni fırsatlar doğuyor. Bu fırsatları değerlendirmek için Kendinize bir konu, ilgilendiğiniz bir alan ya da bir beceri seçip bu konuda uzmanlaşmaya, kendinize bu alanda yatırım yapmaya çalışın. Örneğin seçtiğiniz fotoğrafçılık, tarım, ahşap işçiliği, belgesel filmcilik ya da metin yazmak olabilir… Bununla ilgili denemeler yapıp, iyi örnekleri inceleyip, online eğitimler alıp donanımınızı artırın. Bu coğrafyadan çıkacak yenilikçi, teknolojiyi kullanan uygulamaların dünyaya açılması için büyük fırsatlar var. Neden bu alanlarda sizler liderlik yapmayasınız?” şeklinde konuştu.
“BİLGİYİ DOĞRU YÖNETEN BAŞARILI OLUR”
Konuşmasına bilginin ve sürekli öğrenmenin önemiyle başlayan Boyner, “Bilgi artık her yerde. Dünyanın tüm kitapları, videoları, eğitici materyalleri artık parmaklarınızın ucunda. Dünyanın en iyi üniversitelerinin kütüphanelerine, en donanımlı eğitmenlerin konuşmalarına, en başarılı kampanya ve proje fikirlerinin sunumlarına erişebiliyorsunuz” dedi. Günümüzde bilgiyi yönetebilen ve doğru şekilde hayata uygulayanların başarılı olabileceğine değinen Ümit Boyner, “Artık yaşadığınız yer ve coğrafya da bahane olmaktan çıktı. İster Urfa’da olun ister İstanbul’da ister Kastamonu’da ya da New York’ta.. Bilgiye ulaşım anlamında artık fark etmiyor” dedi. Gençler için bilgiden sonraki en önemli sermayenin ‘karakterleri’ olduğunu vurgulayan Ümit Boyner, “Aileniz çok zengin ya da çok fakir olabilir ancak hayatta başarılı olmak için en büyük sermayeniz önce karakteriniz, sonra da ilişkilerinizdir. Güvenilir, çalışkan, alçakgönüllü, cesur ve tutkulu olmak ve yaş ve konumu ne olursa olsun kendini geliştirmeye çalışmak, asla ‘oldum’ dememek sizi başarıya götürür” diye konuştu.
“EN ÖNEMLİSİ İYİ İNSAN OLABİLMEK”
Ümit Boyner sözlerini tamamlarken gençlere verebileceği en önemli tavsiyenin ‘iyi insan olmaya çalışmak’ olduğunu belirtti. Boyner “Kendiniz için, aileniz için, arkadaşlarınız için, çevreniz için, birlikte çalıştığınız insanlar için ama en çok da içinde yaşadığınız toplum ve dünya için ‘iyi insan’ olmak, ‘iyi niyetli’ olmak çok çok önemli. Buna eklemeniz gereken gayretli, bilgili ve farkında olmak” dedi. Ümit Boyner sözlerini “Başarı aslında hepimiz için farklı tanımlar içerir. Bazen sadece birilerinin siz varsınız diye mutlu olması da bir başarıdır. İnsanlara değer vermeye, kendinize yatırım yapmaya, denemeye ve öğrenmeye hep devam edin. Yeniliklere, inovasyona, iyi insanlarla, iyilikle, iyi işler yapmaya inanın. İşimizi akılla, bilimle, vicdanla ve iyi yaşam ve mutluluk hedefiyle yaptığımızda hem dünya hem ülkemiz ama en önemlisi kendimiz için çok büyük adımlar atıyoruz” diyerek tamamladı. Konferansın sonunda Ümit Boyner’e Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan ve Yurt Müdürü Gülnur Özdil tarafından taş baskı plaket takdim edildi.
Konferansa Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan’ın yanı sıra Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, KATSO Başkanı Selçuk Arslan, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.