Kastamonu Üniversitesi Taşköprü Meslek Yüksekokulu tarafından ilki düzenlenen “Geleceğe Taşköprü’den Bakış Çalıştayı” sona erdi.
Taşköprü MYO’da devam eden 3 günlük çalıştay oturumlarının final toplantısı Taşköprü Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.
5 oturumda gerçekleşen çalıştayda akademisyenler tarafından “Kültürel Miras ve Turizm”, “Tarım-Ormancılık”, “Hayvancılık”, “Doğal Tarım ve Ekoturizm” ve “Sağlık Hizmetleri”, ele alındı.
Final toplantısında ise her oturumla ilgili final raporları katılımcılarla paylaşıldı.
Final toplantının açılış konuşmasını yapan Taşköprü MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eğilmez, 3 gün boyunca akademisyenler ve katılımcıların yoğun mesaisi ve emeği ile gerçekleşen çalıştayın oldukça verimli geçmesinden son derece memnun olduklarını ve bulundukları ilçeye ve ile kalıcı eserlerin ortaya çıkacağı bu çalıştayın devamının geleceğini ifade etti.
Eğilemez ayrıca, çalıştaya katılarak katkı sağlayan akademisyenlere, öğrencilere ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, ilkini yaptıkları bu çalıştayın hayırlı olmasını örnek teşkil etmesini temenni etti.
Programda konuşan Küre Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Ahmet Öğreten’de sarımsak bölgesi olan Taşköprü’de sarımsağın yeteri düzeyde tüketilmediğine dikkat çekerek, yörede sarımsaklı yemek çeşidinin çoğaltılması, tatlılarının yapılması ve hafta da en az bir günün sarımsak veya sarımsaklı yemek yeme günü olarak belirlenmesi ve bu neticede hem sağlık açısından katkı sağlanması hem de tüketimin arttırılması gerektiğini belirtti.
İnsanların kokusu nedeniyle sarımsaktan uzak durduklarına değinen Öğreten, sarımsak yedikten sonra karanfil çayı veya süt içerek koku problemini minumuma indirebileceklerini söyledi.
Final toplantısına çalıştaya katılan akademisyenlere ve katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.
Toplantıya Taşköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, daire amirleri, akademisyenler, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Hamza Sefa YILMAZ