Sosyal aktivitelerde eksik kaldığımız bir gerçek. Hemen her an bir tiyatroya ya da bir müzikale, bir konsere, beklenen kült filmlere ulaşamadığımız bir gerçek.
Ancak güzel şeyler de olmuyor değil ilimizde.
Hocaları önderliğinde ilimiz Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri, muhteşem, alkışlanası bir sergiye imza attılar.
Gençler, kadına şiddetten tutun da engellere kadar hayatımızda var olan ve bir şeyler yapılması gereken konular hakkında “Bir Şey Yapmalı” dediler ve bu sergiyi açtılar. Kendilerine büyük tebrik…
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Erhan Tarlakazan’ın Tasarım Atölyesinde öğretim gören 4. sınıf öğrencilerinin sosyal konular hakkında yaptığı 30 çalışmadan oluşan bu sergi 7 gün boyunca gezilebilecek. Gidip gezmenizi öneririm.
Ama bu sergi ile ilgili en güzel ve anlamlı sözler, Doç. Dr. Tarlakazan’ın ağzından döküldü… Tarlakazan, “İnsan hayatı boyunca hepimiz bir şeylerin eksikliğini hissediyoruz. Bazen dile getiremiyoruz. Bu dile getiremediğimiz şeyleri öğrencilerimize bıraktık, genelde sosyal konular olmakla beraber ‘ne yapabiliriz’in cevabını aradık, eğitimciler olarak biz bunun eğitimini veriyoruz. Bu anlamda bir şeyler yapıyoruz. Yöneticilerimiz de buna izin veriyor ve bizimle beraber oluyorlar, bu anlamda bir şey yapıyorlar. Sergimiz çeşitli çevresel, sosyal ve sanatsal konularda öğrencilerin yorumlarının yer aldığı malzemeye dayalı eserler, toplumun duyarlılığını artırmak, farkındalık yaratmak, dikkat çekmek gibi amaçlarla bir araya getirildi” dedi.
Gençleri, bu sergiyi oluşturup farkındalık yarattıkları için, hocalarını da onlara bu cesareti verdiği için tebrik ediyorum. Ardı gür olsun!
- ••
Koronavirüs
“Uzmanlık” alanımız!
Yaza yaza kalemde mürekkep, dilde tüy bitti de Kastamonu’da dert bitmedi, iyi mi?..
Hastanemiz “Uzman” sıkıntısı çekerken, uzmanlığımıza güvendiğimiz bir konu geldi, kapımıza dayandı. “Anjiyo” için çevre illere hasta sevk ederken, “Koronavirüs” şüphesi taşıyan gençleri ilimizde “Gözlem” altına aldık.
“Uzmanlığımıza güvendiğimiz” diyorum, güvenmesek hemen onları da sevk ederdik değil mi? Alışkın olunca sıkıntı olmazdı.
“Bir bu eksikti” diyeceğimiz gibi, umalım da bu sıkıntımız, diğerlerinin aksine, derhal son bulsun!
- ••
Yurduntepe umudu
Bu umut bende hiç bitmeyecek…
TÜRSAB heyeti geçtiğimiz günlerde Yurduntepe’yi ziyaret etti ve Karadeniz Bölgesi’nin en uzun kayak pistine sahip olan Yurduntepe’nin ülke ve bölge için önemli bir turizm kolu olacağını söylediler. Biz demedik bunu, tecrübeli turizmciler söyledi.
İsteğimiz, arzumuz, bir tek dileğimiz; bu sözlerin gün gelip gerçeğe dönüşmesi…
Gözde MINIK