2018 nüfus verilerine göre 3 bin 741 vatandaş ikamet ediyor Esentepe’de, aile hekimliği merkezi yok, lise yok, toplu ulaşım belli saatlerde, kültür ve spor alanları sınırlı, şehrin kenarında, gitmesek de görmesek de o mahalle bizim mahalle…
Şehrin en güzel coğrafyası bana sorarsanız.
Ağaç var evvela yetmez mi?…
Toprak kokusu var, yağmur yağdığında, yel estiğinde.
Sağlık Müdürlüğü her ne kadar kulak tıkarsa tıkasın yazmayı sürdüreceğim, 3 bin 741 vatandaş aile hekimine ulaşmak için neden şehrin merkezine ulaşmak zorunda bırakılıyor Esentepe’de?…
Esentepe neresi, Eğitim Fakültesi’nin bitişiği neresi? Kamu, “Birinci basamak sağlık” hizmetinde sınıfta kaldı Esentepe’de, kulağını tıkaması ayrı keder.
Olmuyorsa “Olmuyor” de…
Yahut “Vatandaş böyle mutlu” de.
Sağlık Bakanlığı götüremiyor birinci basamak sağlık hizmetini vatandaşın ayağına madem Esentepe’de…
Belediye götürsün.
Toplu ulaşım hizmetinden de muzdarip Esentepe, günün belli saatlerini beklemek zorunda vatandaş, “Aile hekimliği merkezi misali toplum ulaşımda mı kurtarmıyor?” ,“Serbest piyasa ekonomisi” deyip geçelim mi?…
Esentepe’de yaşlı ve yoksul nüfus fazla, hastalandığında ya komşusunun aracına muhtaç ya toplu ulaşıma, garibanlığın gözü kör olsun.
Lise yok Esentepe’de…
Servise talim, bir evden iki öğrencinin servis ücreti misal, ne kadar? Kamu bu hesap kitabı yapıyor mu? Esentepe’ye lise yapılmasına dair en ufak bir düşünce var mı?
Halı saha yapıldı…
Şükür.
Esentepe peyzaj harikası yaratılabilecek bir alan aslında…
Gönül verene illa ki.
Not: Vatandaş özel sektördeki işinden çıkıyor, İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamındaki geçici kamu işinde soluğu alıyor…
“Devlet baba”.
Nerede kaldı “Serbest Piyasa Ekonomisi”…
En büyük işveren devlet.
Özel işyerleri zorda, eleman bulmayı bırak, elindekini tutamıyor. maaş da etken değil, başını soktuktan sonra kapağı devlete atmanın hayalinde vatandaş…
Vatandaş özel sektöre mahkum mu olsun, özel sektöre destek verilirse çalışanların refahının artacağını hesap etmek zor mu?
TÜİK, Kasım ayı işgücü istatistiklerini açıkladı, “Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2018 yılı Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 706 bin kişi artarak 3 milyon 981 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 2 puanlık artış ile yüzde 12,3 seviyesinde gerçekleşti.”…
Kayıtdışı istihdam artıyor.
Siyasilerin telefonları susmuyor, torpille kapağı devlete atmanın peşinde vatandaş…
Yok kura, yok mülakat.
Sendikalar uykuda.
Meslek odaları seyrediyor.
Bir yandan da “girişimcilik” nutukları…
Aman kimse girişimci olup başını yakmasın, torpil arasın.