Kastamonu lezzetlerinin baş sıralarında yer alan kuyu kebabının kent merkezindeki satış noktalarından Dayı’nın Yeri’nde sezon, kebap tutkunlarını mutlu edecek bir rakamla açıldı. Kasaplar Hali’nde yıllardır hizmet veren Ali Rıza Köprüce, yeni sezonda kuyu kebabının kilosunu 150 liradan satacaklarını söyledi.
“Dayı” namıyla bilinip tanınan Ali Rıza Köprüce yeni sezonla ilgili şunları söyledi:
“Kuyu büryan kebabı işine 1993 yılında rahmetli Hacı Kemal Sarıöz’le birlikte başladık. O yıldan bu tarafa da 28 senedir bu mesleği sürdürüyorum. Şu anda 71 yaşında olmama rağmen işimi severek ve ilk günkü heyecanla devam ettiriyorum. Uzun yıllar büryan kuyu kebabında edindiğim tecrübemle mesleğimi sürdürüyorum. Kuyu kebabımızı genç kuzulardan yapıp müşterilerimize sunuyoruz. Kastamonu merkezde önceden 4-5 kuyu kebabı işyeri varken şimdi bu sayı ikiye kadar düştü. Bu mesleği ömrüm vefa ettiğince de devam ettirmeyi düşünüyorum. Büryan kebabını yaptığımız kuyumuz işyerimizin içinde. Orada usulünce pişirip, lezzetle yenmeye hazır hazır getiriyoruz.”
Cengiz MUHZİROĞLU