Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk defa aday öğretmen yetiştirme uygulaması başlattı. Uygulama kapsamında 2016 yılının Şubat ayında yapılan atama ile göreve başlayacak olan öğretmenlere danışman olarak seçilen öğretmenler danışmanlık hizmeti verecek ve mesleğin öğrenilmesi anlamında tecrübelerini paylaşacak.
Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmeye göre, ilimize ataması yapılan veya başka illere atanıp ilimizde adaylık eğitimi alacak aday öğretmenlerin mesleğe ilk adımında önemli bir rol üstlenecek olan 154 öğretmen ve 62 okul müdürü için uygulamaya konulan eğitim semineri dün Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda başladı. Dört gün sürecek olan seminerin açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ve diğer eğitim yöneticileri katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk kez uygulamaya koyduğu aday öğretmenlerin eğitimini üstlenecek danışman öğretmenlere verilecek seminerle ilgili bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdür Cengiz Bahçacıoğlu, genç öğretmenlerin mesleklerinde daha hızlı aşama kaydedebilmeleri açısından uygulamanın memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Aday öğretmenlerin danışman öğretmenlerle birlikte haftanın üç günü derse gireceklerini, bir gününde okulu tanıma ve bir gününde de diğer kurumları tanımayla ilgili çalışmalar yapacaklarına işaret eden Bahçacıoğlu, “Genç öğretmenlerimizin bu yeni uygulamayla en iyi şekilde yetişeceklerine yürekten inanıyorum. Danışman öğretmenlerimiz de mesleki tecrübelerini genç meslektaşlarıyla paylaşacak ve onların kendilerini geliştirmelerinde önemli bir rol üstleneceklerdir” dedi.
USTA-ÇIRAK İLİŞKİSİ
İlimizdeki seminerin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, öğretmenlikte usta-çırak ilişkisinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Öğretmenliğe yeni başlandığında her meslekte olduğu gibi bazı sıkıntıların yaşanabildiğine dikkat çeken Güngör, “Bakanlığımız sıkıntıların çözümünün işbirliği ile çözüleceğine inanıyor. Öğretmen yetiştirmek yalnızca kitaptan okuyarak olmuyor. Nitelikli bir öğretmenin yetişmesi usta-çırak ilişkisiyle mümkün olur. Genç öğretmenlerimizin eğitimi için zengin bir program hazırlandı. İnanıyorum ki gelecekte, “Sizler 2016 yılında mesleğe atanan öğretmenlerden misiniz?” sorusunun yöneltileceği ve gıptayla bakılacak eğitimcilerimizi bugünlerden yetiştireceğiz. Ben gerek Bakanımız, gerek Müsteşarımız ve gerekse şahsım adına danışman ve aday öğretmenlerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.
GENEL MÜDÜRDEN İNCELEME
Danışman öğretmenlerin seminerine katılmak üzere dün ilimize gelen Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, bazı özel eğitim kurumlarında incelemelerde bulundu.
Önce, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ile Hüseyin Üster Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne giderek burada yöneticilerle toplantı düzenleyen ve incelemelerde bulunan Genel Müdür Güngör, daha sonra Halime Çavuş İşitme Engelliler ile Kastamonu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu’nu gezdi.