Kastamonu Üniversitesi Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu ile Gölköy Yaşam Resort arasında ortak çalışma ve işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokol ile okulun atçılık bölümü öğrencileri uygulama derslerini Gölköy Yaşam Resort tesislerinde alacak. Rektör Yardımcısı Atalan, okulun bir çığır açmak üzere olduğunu söyledi.
Gölköy Yaşam Resort Ortaklarından Bahar Akgün “Bu iş birliğinin uzun vadede turizme atçılığın entegre edilmesini sağlayacağına inanıyorum” derken, protokol imza töreninde son konuşmayı yapan Daday Kaymakamı Kemal Balaban ise, Daday’ı atçılıkta daha ileriye götürmeyi hedeflediklerini ve bununla ilgili bir projelerinin bulunduğunu belirtti.
Kastamonu Üniversitesi Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu ile Gölköy Yaşam Resort arasında ortak çalışma ve işbirliği protokolü imzalandı.
Protokole Üniversite adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Gölköy Yaşam Resort adına da Ortaklarından Bahar Akgün imza attı.
Kastamonu Üniversitesi Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Nadir Özdemir, konuyla ilgili konuşmasında şunları söyledi:
“Gölköy Yaşam Resort’la Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu arasında imzalanan eğitim işbirliği protokolü çerçevesinde atçılık bölümü öğrencilerimiz Gölköy yaşam Resort tesislerinde uygulama derslerini alacaklardır ve öğretim görevlilerimiz ve bölüm öğrencilerimizde tesise teknik destek vereceklerdir. Bu bağlamda seminerler ve saha ile ilgili alanla ilgili diğer çalışmalar, tanıtım çalışmaları, atlarla ilgili teknik bilgiler, Türkiye Jokey Kulübü’nün düzenlediği programlarla ilgili bilgilendirme ve alanla ilgili diğer hususlarda çalışmalar yapılacaktır. Gölköy Yaşam Resort bu şekilde atçılığın Daday ve Kastamonu çevresinde daha fazla yaygınlaşmasına daha çok talep görmesini arzu etmektedir. Biz de okulumuz olarak buna destek vermekteyiz. Atçılığın bir spor olarak ve bir turizm faaliyeti olarak bölgemizde yaygınlaşmasını da arzu ediyoruz ve bu anlamda da çalışmalarımız sürdürüyoruz.”
Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan da, “Bugün hakikaten güzel bir gün yaşıyoruz. Bu anlamda bizim Daday Meslek Yüksekokulumuz hakikaten iyi bir çığır açmak üzere. Atçılık bölümü bu çevrede hakikaten ön planda olan bir değer, ancak bugüne kadar açılmamıştı” diye konuştu.
Gölköy Yaşam Resort Ortaklarından Bahar Akgün “Bu iş birliğinin uzun vadede turizme atçılığın entegre edilmesini sağlayacağına inanıyorum” derken, protokol imza töreninde son konuşmayı yapan Daday Kaymakamı Kemal Balaban ise, Daday’ı atçılıkta daha ileriye götürmeyi hedeflediklerini ve bununla ilgili bir projelerinin bulunduğunu belirtti.
Balaban şöyle konuştu:
“Ben bu bölümden çok umutluyum. Daday’da bu bölüme 4 milyon TL’lik bir değer de katılmış oldu. Çünkü şu anda ihale aşamasına geldik. Adı ‘ Atlı Terapi Merkezi ve Model Binicilik Tesisi’. Öğrencilerimiz ücretsiz olarak staj yapma imkânını da sağlayacak. ‘İş, aş, eş’ diyorlar ya belki orada onlara da bu imkân sağlanmış olacak ve Daday’da sürekli olarak kalmış olacaklar. İnşallah bu protokol de hem Kastamonu Üniversitemize hem de Gölköy Tesislerine hayırlı uğurlu olur.
Atçılık alınanından ben gerçekten umutluyum. Diğer bölümleri küçümsemek manasıyla söylediğim bir söz değil ama bazı bölgeler bazı alanlarda daha iyi uzmanlaşma yönünde çaba sarf etmek durumundayız. Özellikle Daday atçılık alanında gelişmiş bir ilçe. Ben inanıyorum ki daha ileri aşamalara götüreceğiz. Biz Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile bir proje sunduk ve proje 4 milyon TL’lik bir proje. ‘Atlı Terapi Merkezi ve Model Binicilik Tesisi’ olarak geçmekte. Sadece Daday’da değil Kastamonu’ya ve çevresindeki Karabük, Çorum, Sinop, Samsun, Çankırı gibi illere de hitap eden bölgesel bir proje. Bu anlamda da meslek yüksekokulumuzun bir anlamda ihtiyacını da karşılama noktasında çok iyi bir proje olduğunu düşünüyorum. Hatta ben Türkiye’de olmayan, ortaöğretim tesisi olarak Atçılık ve Binicilik Meslek Yüksek Lisesi’nin kurulması gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda valimizle çeşitli görüşmeler yaptık. İnşallah en kısa zamanda bunun da meyvelerini alacağız. ”
CENGİZ MUHZİROĞLU