İl Sağlık Müdürlüğü ve Kastamonu Üniversitesi’nce, tek tedavisi glütensiz diyet olan çölyak hastalığıyla ilgili bir atölye etkinliği düzenlendi.
Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü mutfağında gerçekleştirilen etkinlikte, çölyak hastası yetişkin ve çocukların ailelerinden oluşan 15 kişilik gruba İl Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Demet Odabaşı Akpınar, Üniversite Gastronomi Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Alev Sökmen , Öğretim Üyesi Hakkı Çılgınoğlu ve bölüm hocaları tarafından bilgilendirmede bulunuldu, glutensiz ekmek, pide ve Muffin tarifleri yapıldı.
Atölye etkinliğinde İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Atakan Özdemir, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Dt. M. Vahit Yıldız da hazır bulundu.
Atölye bitiminde, müdürlükçe hazırlanan hediyeler katılımcılara verildi; etkinliğe katkılarından dolayı Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür edildi.