Duygu Ece Aydın, aile işletmesi İksirli Çiftlik’i İstanbul Reşitpaşa’ya da taşıdı. Aydın, yaklaşık 12 yıldır Daday’da organik tarım, ekoturizm ve otel işletmeciliği yapan aile şirketlerinin ikinci kuşak işletmecisi. “Annem İksir Aydın’ın memleketine değer katma arzusuyla yaptığı yatırımlarla başladı bölgeyle bağımız. İstanbul ayağımızın da olması uzun süredir istediğim bir şeydi” diyor.
Yetiştirdikleri organik ve doğal ürünlerle bölgesel tatları kendilerine has bir dokunuşla sunuyorlar. Sistemleri Kastamonu’da yıllardır uyguladıkları gibi: Mutfak & dükkan. Mevsime, doğaya uygun, ulaşılabilir olan ama unutulmuş tatları, tarifleri uyguluyorlar.
Aydın “Aslında katkısız, sağlıklı, doğal ve lezzetli beslenmek ulaşılamaz değil. Burada atölyeler, söyleşiler de düzenleyeceğiz. Tabii ki dileyen herkes mevsimi gelince mantar toplamaya, orman meyveleriyle marmelatlar yapmaya, otlardan yağ çıkarmaya Daday’a gelip bize katılabilir” diyor. (Hürriyet)