Kastamonu Üniversitesi’nde odağında “Teknokent” olan “İhtisas Odaklı Girişimcilik Ekosisteminin Oluşturulması Projesi Girişim Vadisi Kuluçka Programı” tanıtım toplantısı düzenlendi…
Üniversitenin Kastamonu’yu ateşleyecek aşamaya geldiğini her gören göz, duyan kulak, hisseden kalp net olarak anladı.
İki oturumlu toplantının sabahki bölümü iş dünyası ve akademisyenlere yönelikti, öğleden sonra ise “girişimci” öğrencilere…
Kuzeykent “girişim vadisi” olma yolunda.
Kimbilir ne patentler alınacak, ne iş fikirleri gerçeğe dönüşecek, kaç istihdam sayesinde yüzler gülecek?…
Hepsinin odağında Kastamonu Üniversitesi ve bünyesindeki Teknokent olacak.
Rektör yardımcılarının yaptıkları konuşmalarda geçen iki cümle Kastamonu Üniversitesi’nin geldiği aşamayı ortaya koyuyor aslında…
Fazla söze hacet yok.
Prof. Dr. Ömer Küçük “Üniversitemiz kabuğunu kırdı” dedi…
Heyecan ve hamasetin ötesinde yapılan iş ve hedeflerle altının doldurulduğu sahici bir tespit bu.
Prof. Dr. Kasım Yenigün “Bu üniversite Kastamonu’nun” değerlendirmesinde bulundu…
Aynı zamanda bir çağrıydı bu tespit, üniversitemizi el üstünde tutmamız ve layığı ile yaşaması için il olarak üzerimize düşen sorumlulukların nazik bir hatırlatmasıydı.
Üniversitemiz büyüdükçe Kastamonu büyür…
Bilim, hürmet gösterilen yerde yaşar.
Not: Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Antalya’da düzenlenen Uluslararası Resort Turizmi Kongresi’ne katıldı, turizmimizi yılın 12 ayına yaymak hedefinde olduklarını kaydetti ve bu doğrultuda gastronomi turizmine dikkat çekti…
Önümüzdeki yıl turizmde “gastronomi yılı”.
Ülkemizin tamamına ilişkin mesaj verdi…
“Tanıtımlarla turizmi 12 aya yayıyoruz. Amacımız sadece 12 aya yaymak değil, ülkenin tamamına turizmi 2022 gastronomi turizminde atılım yılı olacak. Turizm açısından gastronomi çok çok önemli. Gastronomi turizmiyle ilgili birkaç yıldır takip ettiğimiz konular var, onları sonuçlandırıyoruz, yıl başından itibaren açıklamaya başlayacağız. Türkiye ciddi farkındalık yakalayarak uluslararası gastronomiyle popüler olmuş turizm ülkeler arasında yerini alacak.”
Yemek çeşitliliğinde “binler ligi” oyuncusu olan Kastamonu…
2022 Gastronomi Yılı’nı elbette boş geçirmeyecektir.
Gastronomi alanında “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı” hedefi olan ilimizin önümüzdeki yıl düzenlenek tanıtım dosyasının çoktan hazır olduğunu en baştan kabul etmemiz lazım gelir?…
Yerel, ulusal, uluslararası planlamamız elbette madde yazılıdır; gün gün, hafta hafta, ay ay.
2022’yi boş geçirirsek, emsallerimizden geri düşeriz…
İddiamız sözde kalır, zamanla kendimiz bile inanmaz hale düşeriz.
MUSTAFA AFACAN