- Kastamonu Şeker Fabrikası yönetimi, Boyabat’ta yeniden pancar üretimine başlanması konusunda yaptığı girişimlerden olumlu sonuç aldı ve dün başlangıç olarak 3 bin tonluk üretim için iki köyle sözleşme imzalandı.
- Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı, ilçenin daha önce pancar üretimi yapılan ve rekolte ve polar değeri yüksekliğiyle bilinen kuzey kesimindeyeraltı barajlarının devreye alınmasıyla birlikte sulama sorununun çözüldüğünü söyledi.
Kastamonu Şeker Fabrikası’nın üretimini artırarak sürdürmesi bakımından büyük önem taşıyan bir gelişme kaydedildi.
Fabrika yönetiminin, geçmişte pancar üretimi yapılan Sinop Boyabat’ı yeniden devreye alma konusundaki girişimleri olumlu sonuçlandı.
Fabrika Müdürü İrfan Kantürk,Şeker-İş Kastamonu Başkanı Ali Çufadaroğlu, Şeker Fabrikası Ziraat Müdürü İbrahim Ömerreisoğlu,İşletme Müdürü Hasan Ergün,Taşköprü Ziraat Bölge Şefliğinden Şirin Başoğlu Uymaz ve Serkan Akyüz’den oluşan heyet dün Boyabat’a giderek
Boyabat Ziraat Odası Başkanlığı’nı, İlçe Tarım İlçe Müdürlüğü’nü ve Boyabat Kaymakamlığını ziyaret ettikten sonra Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı ve Kurusaray Köyü Muhtarı Hamit Fildan öncülüğünde düzenlenen bilgilendirme toplantısında muhtar ve çiftçilerle bir araya geldi.
Toplantı sonucunda iki köyde çiftçilerle toplam 3 bin ton pancar ekim sözleşmesi yapıldı.Heyet üyeleri ilerleyen günlerde ekimin fazlalaşacağı ve büyük bir talep olacağını gözlemledi.
Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı, ilçenin daha önce pancar üretimi yapılan ve rekolte ve polar değeri yüksekliğiyle bilinen kuzey kesiminde kapalı yeraltı barajlarının projelendirilip devreye alınmasıyla birlikte sulama sorununun çözüldüğünü söyledi. Başkan Elmacı, ilçenin güney kesimindeki köylerin de,Kurusaray kesiminde olduğu gibi, Boyalı Barajı’yla bağlantılı yeraltı depolamaya kavuşturulmayı beklediklerini, bu gerçekleştiği taktirde söz konusu bölgede de pancar üretimine başlanabileceğini vurguladı.