Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, “Simental Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyon Değerlendirme” programı kapsamında eğitim çalışmalarına başladı.
Birlik’ten verilen bilgiye göre, çalışma kapsamında; hayvanların vücut kondisyon skorları ve çeşitli genetik özellikleri gözetilerek hayvanların saflık dereceleri, işletmenin süt ölçüm metodu ve hayvan pedigrilerinden yola çıkılarak soykütüğü sınıfının belirlenmesi sağlanıyor.
Eğitim programının 7-8 Eylül arasında gerçekleştirilen açılış toplantısına Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu, Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur Şahin, Merkez Birliği Teknik İşler Şube Müdürü Onur Yiğit ve Kastamonu DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Pehlivan, yönetim kurulu üyeleri, Birlik Müdürümüz Dilek Özdemir ve Birlik personelinin katıldığı, 15 İl birliğinden toplam 40 üreticinin katıldığı ilk eğitimin ise Merkez Birliği Teknik İşler Şube Müdürü Onur Yiğit ile Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur Şahin tarafından verildiği belirtildi.
Eğitimin ilk günü katılımcılara öğleye kadar teorik eğitim, öğleden sonra Birlik üyesi Raşit Tekkeşin’e ait işletmede uygulamalı eğitim verildiği, ikinci gün ise yine Birlik üyesi Suat Bekiroğlu’na ait işletmede uygulama eğitimlerinin sürdürüldüğü kaydedildi ve “Güçlü vücut kondisyonu, sağlıklı meme ve ayak bacak yapısına sahip simental ırkı sığırların ülkemiz hayvancılığına kazandırılması amacıyla düzenlenen eğitimin Birlik üyelerine hayırlı olmasını diler, vermiş olduğu değerli bilgilerde dolayı Öğretim Üyesi Dr. Onur Şahin’e, uygulama eğitimlerinde bizlere işletmelerini açarak destek veren üyelerimize ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz” denildi.