Ankara merkezli bir danışmanlık firmasının yetkilileri, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu’nunOrman Bakanlığı’na devredilen binanın âtıl durumdan kurtarılması için bulunduğu girişim sonucunuda Daday’a gelerek incelemelerde bulundu.
Çok sayıda sağlık ve doğa turizmi yatırımına öncülük eden firmanın yetkilileri, gezip inceledikleri Ballıdağ’a hayranlıklarını dile getirirken, bazı yatırımcılarla burası için görüşmeler gerçekleştireceklerini söylediler.
Göğüs hastalıkları üzerine 2005 yılına kadar hizmet veren Ballıdağ Hastanesinin ve bu tarihten itibaren âtıl durumda kalan binası için yeni bir girişim söz konusu.
Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu’nun, Orman Bakanlığı’na devredilen binanın âtıl durumdan kurtarılması için bulunduğu girişim sonrasında Ankara merkezli bir danışmanlık firmasının yetkilileri Daday’a gelerek incelemelerde bulundu.
Çok sayıda sağlık ve doğa turizmi yatırımına öncülük eden firmanın yetkilileri, gezip inceledikleri Ballıdağ’a hayranlıklarını dile getirirken, bazı yatırımcılarla burası için görüşmeler gerçekleştireceklerini söylediler.
Ballıdağ için bakanlıktan ihale oluru aldıklarını söyleyen Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu da, ihaleye çıkmadan önce Ballıdağ için bazı yatırımcıların hazır bulunmasını sağlamak adına bazı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti ve “Ankara merkezli bir danışmanlık firmamız bizim de girişimlerimiz neticesinde binada incelemelerde bulundu. Sağlık ve turizm alanında çok sayıda firmaya danışmanlık hizmeti veren bu firmamız bazı yatırımcılarla da görüşecek. Umarım güzel sonuçlar alırız. Biz de bu talepler doğrultusunda bu binayı ihaleye çıkararak atıl durumundan kurtarmak istiyoruz” dedi.
BALLIDAĞ
1954 yılında inşa edilen Ballıdağ, sarıçam, karaçam ve kayın ormanlarının bulunduğu özel bir yerde yer aldı. Özellikle verem ve astım hastalarının şifa yeri oldu. Zamanla adı tüm Türkiye’ye yayıldı. İskenderun’dan hasta demir işçileri, Urfa’dan, Mardin’den, Karabük’ten, Karadeniz’den hastalar, Ballıdağ’ın yolunu tuttu. Yaygın rivayete göre de 2-3 haftalık ömrü kaldığı söylenen hastalar, bu hastanede iyileşti ayağa kalktı. Ünlü ‘Hababam Sınıfı’nın yazarı ve Türkiye edebiyatının efsane ismi Rıfat Ilgaz da yaklaşık 3 ay bu hastanede tedavi gördü. Özellikle 1970 ve 80’lerde etkin bir hizmetin verildiği hastane 2000’li yıllarda hasta sayısının azalması ile 2005’te kapatıldı.