Doğu Çevre Yolu’nun Ankara çıkışında yaşanan aydınlatma ve Tosya çıkışındaki “yol yokluğu” sorununu çözmek için Belediye Başkanı Babaş harekete geçiyor, ilki için Enerji-SA ile görüşecek, ikincisi için duble yol yapacak…
Kimsenin burnu kanamadan hallolur umarım.
Doğu Çevre Yolu’nu Ankara yoluna bağlayan noktaya yapılan köprülü kavşak gündüz gözüyle lokum, güneş battığında ise tam bir labirent, aydınlatması yok çünkü…
Aylardır yazar dururuz da, imar planı olmadıktan sonra nafile. Belediye, mücavir alan içine alınan bölgenin imar planının hazırlanması için ihaleye çıktı çıkmasına da, kaza imar planı mı bekler? Yeri geldiğinde “günah keçisi” haline getirilen yerel basın olmasa, kavşağın aydınlatma sorununa dair kelam eden yok iyi mi? Mevzuya en başından beri en yakın duyarlılığı Belediye Başkanı Babaş gösterdi Allah’ı var. Aydınlatma için gerek şart olarak gösterilen imar planının zaman alacağı düşüncesiyle, Enerji-SA yetkilileri ile görüşme kararı aldı. Bakalım aydınlatma imarı mı bekleyecek, yoksa hızlı bir çözüm bulunacak mı?
Doğu Çevre Yolu’nun Tosya yolu çıkışı ise ayrı curcuna, Kastamonu şehrine bağlanan yola yol demeye bir milyon şahit lazım. Geceleri bir görmeye çalışın etrafınızı, yerine göre kaldırım yok, iki araç yan yana zor geçiyor, hele bir de inşaat kamyonları park etmişse yol boyuna hepten geçmiş olsun. Şehir giriş-çıkış noktası burası üstelik. Belediye bu handikapı ortadan kaldırmak için söz konusu güzergahı çift yönlü karayoluna çevirme kararı verdi…
Umarım bu güzergah da herhangi bir trafik kazasına ev sahipliği yapmadan, sağlıklı bir duruma kavuşur.
Belediye Başkanı Babaş’ın elbet ki şehrimizin İhsangazi çıkışı üzerine de bir projesi vardır…
O şekilde bir şehir çıkışı olmaz çünkü.
Sık sık “Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle” diyor ya hep…
Şehrin giriş çıkış noktaları sağlıklı olmalı ki gelen de giden de gülebilsin.
- ••
Not:
Belediye Başkanı, 3 milletvekili ve İl Başkanı’nın geçtiğimiz hafta Ankara’da gerçekleştirdikleri Sağlık Bakanı ziyaretinde, şehrimizdeki tıp fakültesi inşaatlarının üniversiteden alınıp Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi gündeme gelmişti malumunuz…
Bakan “Biz yapalım” demişti.
Aradan kaç gün geçti…
Sağlık Bakanı’nın bu daveti üzerine Kastamonu cephesinden tek kelam edilmedi.
Adeta müjde niteliğindeki bu önerinin…
Dakikasında karşılık bulması gerekirdi.
Hafta sonu milletvekilleri de tam takım Kastamonu’daydılar ve Rektör beyle aynı masa etrafında oturmuşlardı…
Acep sordular mı Rektör beye kararını?
Sormaya da ne hacet ayrıca, Rektör bey ne düşünüyor tıp fakültesi inşalarının devri hakkında, ne adım atacak, ne zaman atacak?..
Çıkıp bir açıklasın.
- ••
Not 2:
Şehrimizde nüfusumuzun yüzdelik diliminde yer edecek kadar envai milletlerden mülteci misafirimiz var…
İlimizde gerek mülki idare gerekse yerel yönetim tarafından bu kesimlerin entegrasyonuna yönelik hangi projelerin uygulandığını merak ediyorum.
Gaziantep misal…
Mültecilerle ilgili çalışmalara belediye bütçesinin yüzde 20’si ayrıldı, Japonya’dan yedi yıl geri ödemeli 350 milyon TL tutarında kredi alındı. Meslek edindirme projelerinden tutun da Türkçe derslerine de kadar bir dünya proje.
Biz ne yapıyoruz?…
Aman görmezden gelmeyelim.