Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği (SAPADER) 2. Geleneksel Tatlar Tarih Kokan Yemek Yarışması’nda ilimizden Ayşe Kesercioğlu’nun pastası “yöresel temalı kutlama pastası” kategorisinde gümüş madalyanın sahibi oldu.
Kesercioğlu, pastada taş baskı sofra örtüsü, et ekmeği, banduma, sarımsak ve eğşili pilavı tanıttı. Ayşe Kesercioğlu, aldığı güzel haberden dolayı çok mutlu olduğunu ve büyük gurur duyduğunu söyledi.
Ev hanımları, üniversite ve lise öğrencilerinin katılabildiği yarışmaya başvurular 10 Eylül’de başlamış, 30 Eylül’de kadar devam etmişti.
KATEGORİLER
Seçkin jüri üyelerinin görev aldığı yarışma “Liseler arası başlangıç, Üniversiteler arası başlangıç, Ev hanımları başlangıç, yaş pasta, yöresel temalı kutlama pastası” olmak üzere beş kategoride yapıldı. Yarışmada ilk üçe girenlere Hatice Akman, Nezahat Giral, Onurcan Türker, Elif Kocabıyık, Melih Koterin ve Oya Sever tarafından online ders verilecek.
JÜRİDE KİMLER VARDI?
SAPADER 2. Geleneksel Tatlar Tarihi Taraklı Yemek Yarışması jürisi, İsmail bulut başkanlığında; AGEB Dernek Başkanı-Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Erol, Afyon Aşçılar Derneği Başkanı-TAFED Başkan Vekili Hamza Kalkan, Eskişehir Aşçılar Derneği Başkanı Kemal Kaya, Gurme Haldun Tüzel, SAPADER ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Hatice Akman, SAPADER başkan yardımcısı Nezahat Giral, SAPADER Eskişehir sorumlusu Melih Köterin, Anadolu Arge Kurulu Başkan Yardımcısı, Titanic Business Kartal Chef Erkan Yeşil, TAFED Milli Takım Uluslararası Sorumlusu Kerem Yahya Görgel ve TAFED-Milli Takım Pişiriciler Kaptanı, Anadolu Ar-Ge Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Altundağ’dan oluştu.
AYŞE KESERCİOĞLU’NDAN DEĞERLENDİRME
Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Ayşe Kesercioğlu: “Sabah güzel bir haber geldi telefonuma… Yarışmaya katıldığımı ailem dışında kimse bilmiyordu. Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği Geleneksel Tatlar Tarih Kokan Online Yemek Yarışması yöresel temalı kutlama pastası kategorisinde gümüş madalya aldığım çalışmamı gurur duyarak sizlerle paylaşıyorum. Taş baskı sofra örtümüz, et ekmeğimiz, bandumamız, sarımsağımız ve eğşili pilavımızla tanıtmaya çalıştım güzel memleketimizi… Ayrıca yarışmaya değerli hocamız Dilek Dağlı’nın teşvikleriyle katıldım. Kendisine de çok teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.