Kastamonu’da ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ etkinlikleri kapsamında Kastamonu Baro Başkanlığına bağlı avukatlar, Kastamonu Adliyesi bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk sundu.
Kastamonu’da ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ etkinlikleri kapsamında Kastamonu Baro Başkanlığına bağlı avukatlar, Kastamonu Adliyesi bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende konuşan Kastamonu Baro Başkanı Av. Mehmet Çiftci, “Her fırsatta ve her zeminde dile getirdiğimiz üzere, hem mesleğimizin ve hem de ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu husus “hukuk devleti” ilkesine sadakat olup, bunun önemi her geçen gün daha da ortaya çıkmaktadır” dedi.
Avukatlık mesleğinin hayati önem arz etmesine rağmen, mesleğin yıllardır birçok sorun ile boğuştuğunu belirten Çiftçi, şunları söyledi: “Üzülerek söylemeliyim ki, bu sorunların çözümü ile ilgili gerçekçi somut adımların atılabildiği de pek vaki değildir. Bu gün itibariyle, Cumhuriyet tarihi boyunca avukat sayısı 95 bin civarına ulaşmışken, şu anda sayısı dahi tam olarak bilinemeyen hukuk fakültelerindeki öğrenci sayısı 30 binden fazladır. Bu sebeple hukuk fakültelerinin sayısı sınırlandırılmalı, avukatlık mesleğine giriş sınav ve kotalı hale getirilmelidir. Avukatlık stajı zorunlu ise, avukat stajyerlerine de, hakim savcı stajyeri gibi ödeme yapılması gerekir kanaatindeyiz. Kamu kurumlarında çalışan avukat arkadaşlarımızın hem ekonomik ve hem de diğer özlük hakları bir hukuk fakültesi mezununa ve avukata yakışmayacak düzeydedir. Yıllardır, birçok memura tanınan Yeşil Pasaport hakkı, avukatlar için tesis edilememiştir. Biz avukatlar olarak, müvekkillerimizi hukuk kuralları çerçevesinde savunur, bu görevi ifa ederken hem müvekkilimizi savunur, hem de adaletin tecellisine kamu adına yardımcı oluruz. Bu nedenledir ki avukatların, savunduğu kurum veya kişilerle ve olaydaki suçlarla özdeşleştirilmesini kabul etmiyoruz. Adli kolluk hala önemli arzumuzdur.”