Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yaptığı açıklamayla icraatı hakkındaki iddia ve eleştirileri cevaplayıp,projeleri hakkında değerlendirmelerde bulunurken, “Turizm sözle değil icraatla gelişir. Gerekli alt yapıyı oluşturamazsan turizm olmaz. Bu bilinçle ‘At bilenin kılıç kuşananın’ dedik işe koyulduk. Geldiğimiz noktada görüyoruz ki herkese turizm konuşturmayı başarmışız. Bu da doğru yolda olduğumuzun bir diğer göstergesidir” dedi.
Babaş, MHP adayı Vidinlioğlu’nun “Topçuoğlu döneminde başlatılan projeler” arasında saydığı projeyle ilgili de “Atık Su Arıtma Tesisi projemiz KASKİ Müdürlüğü yaptığım 2008 yılı itibariyle takip ettiğim projedir. Bu projenin bizzat içinde olan ve her noktasını bilen bir kişi olarak bugün IPA-2 programından ihaleye çıkıyor olmasına çok seviniyorum. Buradaki süreç zorlu ve meşakkatliydi. Bunu ekibimizle birlikte başardık” diye konuştu.
Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, icraatı hakkındaki iddia ve eleştirileri cevapladı, projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Kastamonu’yu ileriye taşımak adına 30 projeyi açıkladıklarını ifade eden Tahsin Babaş, “20 Mahallemize 20 mahalle evi, Genç Anne Akademisi, Aile Yaşam Merkezi, Gönlümün Sultanı, Her Sabah Spordayız, Altın Bilezik Konakları, İnovasyon Merkezi ve Kampları, Sen Üret Pazarın Devlet Olsun, Kastamonu Arastaları ve E-Kastamonu Ticaret Portalı projelerimizle mahallelerimize dokunacağız, hemşerilerimize dokunacağız, üretime dokunacağız, istihdama dokunacağız ve ekonomiye dokunacağız” dedi.
Kastamonu’nun geleceğine, gelişimine, hedeflerine yoğunlaşmış bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Tahsin Babaş, açıklamasında şunları dile getirdi:
“Benim mesleğim olan belediyeciliği en iyi şekilde icra etmek ve sevdam olan Kastamonu’muzu dünya kenti hedefine taşımaktan başka gayem yoktur. Bunun için bugün yeni söylemler üretiyoruz, yeni projeler üretiyoruz, yeni alanlarda değerlerimizi tanıtıyoruz. İlimiz genelinde toplam taşınmaz kültür varlığı sayımız 2 bin 30 olup, bunların bin 366’sı sivil mimari örneğidir. İl merkezimizde ise taşınmaz kültür varlığı sayımız 740 olup tarihi bina sayımız 689’dur. Bizler göreve geldiğimizde bu bilinçle ekibimizi oluşturduk, gerekli bilimsel araştırmayı yaptık ve belediyemiz bünyesinde KUDEB’i kurduk. Kastamonu’muzda yıkılmaya yüz tutmuş asırlık konaklarımızı 2014 yılı itibariyle onarmaya başladık. Vizyonumuzun tarihi ve kültürel yapıları ayağa kaldırarak tarihi Kastamonu’yu gün yüzüne çıkartmak olduğunu ifade ettik. Bu sürede gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız Tarihi Kentler Birliği tarafından üç yılda üç ödülle taçlandırıldı. Belediye tarihinde bir ilk gerçekleşti. Sokak Sağlıklaştırma, tarihi meydan yenileme projeleri, tarihi çarşıların cephe iyileştirmeleri gibi başlıklar altında şehrimize 60 milyon TL’lik yatırım yaptık. Onlarca asırlık konak, 300 ev ve ticaret alanının cephe iyileştirmelerini gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz.”
“AT BİNENİN KILIÇ KUŞANANIN DİYEREK İŞE KOYULDUK”
“Turizm sözle değil icraatla gelişir. Yıllardır ilimizin turizmiyle ilgili kurulan güzel cümleler şehrimizin tarihi değerlerini maalesef ayağa kaldırmamıştır. Gerekli alt yapıyı oluşturamazsan turizm olmaz. Bu bilinçle ‘At bilenin kılıç kuşananın’ dedik işe koyulduk. Şükürler olsun bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki herkese turizm konuşturmayı başarmışız. Bu da doğru yolda olduğumuzun bir diğer göstergesidir. Biz işimizi biliyoruz, kılıcımızı kuşanıyoruz ve tarihi yapıları liyakat sahibi ekiplerimizle restore ediyoruz.”
“TARİH VE KÜLTÜR KORİDORU OLUŞTURACAĞIZ”
“Önümüzdeki süreçte de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Kentsel dönüşüm ve tasarım projesi kapsamında kale ve civarında ilk etapta bin, toplamda ise yaklaşık 3 bin konutun cephe iyileştirmesini gerçekleştireceğiz. Tarihi Nasrullah Meydanımız ile tarihi Kalemiz arasında tarih ve kültür koridorunu oluşturacağız. UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı hedeflerine geçmişin tüm eksiklikleri gidererek ilerliyoruz.”
“ATIK SU ARITMA BENİM TAKİP ETTİĞİM BİR PROJEDİR”
“Şehrimizin genel revizyon imar planı 2011 yılında onaylanmıştır. Tosya Yolu İmar Planı’nın ilk onay tarihi 1995 yılıdır. 2011 yılında ise revize imarı onaylanmıştır. Bizde bu imar planlarını doğru bulduğumuz için aynı şekilde devam ediyoruz. İmar revizyon planları da aynı Atık Su Arıtma Tesisi projesi gibi ilimiz açısından doğru bir projedir. Atık Su Arıtma Tesisi projemiz KASKİ Müdürlüğü yaptığım 2008 yılı itibariyle takip ettiğim projedir. Bu projenin bizzat içinde olan ve her noktasını bilen bir kişi olarak bugün IPA-2 programından ihaleye çıkıyor olmasına çok seviniyorum. Buradaki süreç zorlu ve meşakkatliydi. Bunu ekibimizle birlikte başardık. 30 yıllık belediyecilik hayatımda ilimize fayda sağlayacak her projenin içinde olmanın ve bugünde bu projeleri sürdürmenin büyük mutluluğunu yaşıyorum. Geçmişten günümüze ilimize değer katan tüm başkanlarımıza ve değerli çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Büyük özveriyle çalışan kıymetli mesai arkadaşlarıma, belediye ailemizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Atık Su Arıtma Tesisi ilimize hayırlı uğurlu olsun… “
“REKLAM ALANLARI TALEP EDİLİRSE KULLANILIR”
“Seçim süreciyle ilgili küçük bir hatırlatma yaparak sözlerimi sonlandırmak istiyorum. Arkadaşlar seçim süreçlerinde reklam alanları talep edildiği takdirde kullanılır. 150 yıllık bir geçmişi olan basın kültürümüzün temsilcilerinin alanlarının tamamen kapandığı gibi bir durum yoktur. Gazete reklam alanlarına isteyen her siyasetçi talep ettiği halde reklam verebilecektir. Talep etmez, reklam göndermezsen gazeteler ne yayınlasın? Burada bir bilgi eksikliği olduğunu düşünüyorum. Siyasi parti temsilcilerinin önce reklam alanlarıyla ilgili firma yetkilileriyle konuşmalarını tavsiye ediyorum.”