İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde açılan “Arıcılık Kursu” büyük ilgi gördü. Tarım İl Müdürlüğü Güray Koçak Konferans Salonu’nda düzenlenmekte olan Arıcılık Kursu’nun açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Veysel Selbi, Ziraat Teknikeri Sabit Gülenç ve kursiyerler katıldı.
İl Müdürü Osman Yaman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çiftçilerimizin daha çok çalışmalarını özellikle köylerde gençleri daha çok görmek istediğini, çiftçilerin kendi köylerinde kendi ürünlerini tüketmelerinin şehirden gıda ürünlerini almamalarının köylerde üretimin devamlılığının sağlanması açısından önemli olduğunu” söyledi.
Arı Yetiştiriciliği Kursu’na 45 kursiyer ile başlanırken, kursta eğitimler Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Veysel Selbi ve Ziraat Teknikeri Sabit Gülenç tarafından veriliyor.
Kursta arı ırkları, balın tanımı, bileşimi ve üretimi, arı yetiştirme teknikleri, arı ürünleri polen, propolis, arı sütü, bal mumu ve kaliteli bal üretiminde flora, arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı ve arı hastalık ve zararlıları gibi konu başlıkları altında kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak eğitim verilecek.
17 Mart 2017 tarihine kadar teorik ve uygulamalı devam edecek olan kurs, 80 saat sürecek olup, kurs sonunda yapılacak sınavda başarı gösteren kursiyerlere Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ” Arı Yetiştiriciliği” sertifikası verilecek.