- Araç’ta kadın çiftçilere kooperatifçiliğin önemi üzerine bir eğitim verildi. Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mücahit Temur, kırsal bölgelerde kadınların hem evde hem de tarlada çalışarak ekonomiye büyük katkı sağladıklarından bahsederken; Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Uğur Ertop ise “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uygulanmakta. Üyelerinin çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri’ne de desteklemelerde öncelik veriliyor” dedi.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri Araç ilçemizde kadın çiftçilere yönelik kadın kooperatiflerinin avantajları üzerine bir eğitim çalışması düzenledi.
İl Müdür Yardımcısı Mücahit Temur, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Uğur Ertop, Araç İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cumhur Hakkı Güllü, müdürlüğün teknik personellerinden Ziraat Mühendisi Ömür Onur, Sosyolog Aysu Köserecep, Ziraat Mühendisi İlknur Karataş, Gıda Mühendisi Sevde Oğuz, Tekniker Hasan Ersoy Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli Psikolog Merve Şahin’in katılımıyla düzenlenen toplantı Araç Aktaş Köyü’nde gerçekleşti.
İl Müdür Yardımcısı Mücahit Temur, kırsalda yaşayan kadınların hem evde hem de tarlada çalışarak ekonomiye büyük katkı sağladıklarından bahsederken; kadının anne, eş ve iş insanı olarak önemini vurguladı.
Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Uğur Ertop ise bakanlığın kadına ve kadın çiftçiye verdiği öneme değinerek, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uygulanmakta. Özellikle son yıllarda Kadın Kooperatifçiliği ve kadınların mevcut tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinde aktif rol almaları yönünde eğitimler düzenleniyor. Üyelerinin çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri’ne desteklemelerde öncelik veriliyor” dedi.
Sosyolog Aysu Köserecep, aile içi iletişim ve erken çocukluk döneminde ailede verilen eğitimin önemi üzerine bir sunum yaparken, Ziraat Mühendisi İlknur Karataş ise kadın çiftçilere Araç’ta yetiştirilebilecek, ekonomik değeri yüksek gelir getirici ürünlerden bahsetti, Gıda Mühendisi Sevde Orhan da güvenilir gıda ve güvenilir gıdaya ulaşım konuları hakkında bilgi verdi.
Ziraat Mühendisi Ömür Onur tarafından ise çiftçilere, kadın kooperatifçiliği ve üretimde kadının yeri, kadının ekonomideki ve üretimdeki önemi ile hububat ekimi konularında bilgiler verildi.