Bir dostumuz taa gidip Amasya’da ameliyat masasına yatıp, bir de üstüne şen şakrak memlekete geri dönünce merak ettim “sağlık” namına Amasya’da neler olup bittiğini…
Meğer valizi kapıp soluğu Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde alan hemşerimiz az buz değilmiş.
Amasya, teşhis ve tedavi alanında Orta Karadeniz Bölgesi’nin çekim merkezi olmaya doğru hızla ilerliyor şifayı Amasya’da bulanlardan dinlediklerim kadarıyla…
Mevcut binaların yetmemesi üzerine, ek bina inşaatları devreye alınmış bile.
E peki ne oldu da sıkletimizdeki illerden Amasya bir anda sağlık alanında “aranır” oldu?..
İyi okuyalım aşağıdaki satırları Kastamonulu hemşerilerim, ilimiz namına çıkacak epey ders var çünkü.
“Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi 15/04/2011 tarih ve 27906 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 2011/1595 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile 04/04/2011 tarihinde kurulmuştur. Dekanlık ve idari bölümler üniversite rektörlük binasında hizmete başlamış ve 02/08/2012 tarihinde ‘Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesisleri ve Üniversitelere Ait İlgili Birimlerin Birlikte Kullanımı ve İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’ gereğince Amasya Valiliği ile Sağlık Bakanlığına ait Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesini birlikte kullanılması işbirliği protokolü imzalanmıştır.
Fakültemizde Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü olmak üzere 3 bölüm bulunmaktadır. Akademik yapı tamamlandığında Temel Tıp Bilimlerinde 10, Dahili Tıp Bilimlerinde 19 ve Cerrahi Tıp Bilimlerinde 13 Anabilim Dalı ile faaliyet gösterecektir”…
Anlaşıldı mı mevzu?
Tıp fakültesinin akademik kadrosunu inceledim…
İlimiz ilaç niyetine 1 çocuk cerrahı buldu mu bayram ederken, Amasya’da “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı” başında “Profesör” var.
Hastane kısmındaki bölüm ve branşları ise saya saya bitiremedim…
Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, 17 ayrı klinikten oluşuyor. Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü’nde ise 12 ayrı klinik var.
2011’de kurulan Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde durum bu…
2007’de kurulan Kastamonu Tıp Fakültesi’nin halinin nice olduğunu ise siyasilerden, üniversitemizin ilgililerinden, sivil toplum temsilcilerimizden dinleyelim bir zahmet.
•••
Not:
Kastamonu Üniversitesi resmi internet sitesinde yer alan bir haber, Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin geleceği namına yüreklere su serpti…
5 Ocak 2017 tarihinde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu’nun teşrifleri ile yapılan “Bölge Üniversiteleri” toplantısına Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ın da katıldığının ifade edildiği haberin devamı tam bir müjde. “Bölge Üniversitelerinin genel durumu, talepleri ve mevcut problemlerin çözümlerinin konuşulduğu toplantıda, Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin devri meselesi de gündeme geldi” denilmekte çünkü.
Tıp fakültesi namına rahat olalım…
Gündeme geldikten sonra gerisi kolay.
Not 2:
Arşive daldıkça güler misin ağlar mısın?…
Çok değil bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda sene önce, şu sıralar camı çerçevesi inik Daday Ballıdağ Hastanesi’nin, “Geriatri Merkezi” olacağı hayaliyle yaşıyorduk.
Hem de dünyadaki örnekleriyle yarışabilecek “entegre” bir merkez…
Geriatri merkezinin devamı rehabilitasyon merkezi olacaktı. Ardı ise otelleriyle ve diğer sosyal mekanlarıyla dillere destan bir tatil kasabası.
Boşuna demiyorum…
Güler misin, ağlar mısın?_