Travel Turkeyİzmir 11. Turizm Fuarı ve bünyesindeki 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, ilimiz adına doğru tanıtımın ne olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi…
Her iki etkinlik kapsamında kurulan Kastamonu stantları kelimenin tam anlamıyla ziyaretçi akınına uğradı.
Hele hele…
Geleneksel lezzetlerimizin ikram edildiği ve sunumlarının yapıldığı gastronomi standıönünde gün boyu uzun kuyruklar oluştu.
Lezzet tutkunları dakikalarca beklemek uğruna…
Kastamonu standını mesken tuttular.
Kıymalı tarhana çorbası sunuma sunulduğu anda bitti…
Fırından dumanıüstünde çıkan siyez ekmekleri kapanın elinde kaldı.
Beyaz sarımsağımız dillere destan…
Taşköprü sarımsağı fermente edilerek üretilen siyah sarımsak yeni bir tat olarak damaklarla buluştu.
Tirit…
Tepsi tepsi bitti.
Şekersiz marmelatlar büyük ilgi gördü…
Gastromiye ilimizin armağanı desek yeri.
Siyez bulguru, unu, pekmezler, üryani eriği, pestil, ekşili pilav…
Sarıkılçık pirinç.
Ve daha neler neler…
Kastamonu’dan damaklara hediye.
Ve pastırma…
Kuyruğun ucu uzadıkça uzadı.
Çemen kokusu…
İzmir sokaklarına yayıldı.
Kastamonu Valiliği, Belediyesi, KATSO, sivil toplum örgütleri ve gönüllerin eseri bu başarı…
Ortak akıl ve emek.
Uluslararası arenada…
Hedef kitleye ulaşıldı.
Doğru yöntem ve akılla…
İşbirliğinde.
Tanıtırsak böyle tanıtalım…
Yorgunluğa değiyor.
- ••
Not:
Travel Turkeyİzmir ve 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’ne KATSO, yoğun bir katılım gösterdi…
İlimizdeki turizm firmalarının temsilcilerini İzmir’e davet ederek ve ağırlayarak önemli bir misyona imza attı.
Özel sektöre vizyon kazandırmak namına…
Meslek odası olmanın sorumluluğunu fazlasıyla yerine getirdi KATSO.
Turizm böyle gelişecek…
Gün gün, adım adım.
Emek vermek yorgunluk değil…
Gönüllü olduktan sonra.