Kastamonu’nun da “Aziz Sancar”ları var dünyanın dört bir tarafındaki namlı üniversitelere, Silikon Vadi’lerine, üst düzey şirketlere dağılmış, bilim ve iş ahlakında rüştlerini ispat etmiş, aile ocaklarını unutmamış, kalpleri sılayla birlikte çarpan…
Kastamonu’nun kalkınması için ihtiyacımız var gurbetteki hemşerilerimize.
ABD, İngiltere, Japonya…
Bilimde, işte, sanatta Kastamonulular var.
Aile ocaklarını ziyaret ederler her yıl…
Memleket havasını ciğerlerine doldurur yeni baştan gurbetin yolunu tutarlar.
Evvel zaman sivil inisiyatif tarafından “Ilgaz Toplantıları” düzenlendi ilimizde, alanında duayen isimlerden Kastamonu kalkınmasına dair ipuçları arandı…
Kastamonu Valiliği bir ara il dışındaki üniversite öğrencilerimizi şehrimizde bir araya getirip sinerji yaratmaya çalıştı.
Bilim, ekonomi, kültür, sanat, sosyal girişimcilik alanlarında evvelden farkında olduğumuz ve yapacağımız çağrıya gelecek yanıtlar ile farkına varacağımız gurbetteki “bilgi” kuvvetlerimiz ile ilimizdeki dinamikleri bir araya getirmeliyiz…
“Beyin fırtınası”, “diyalog”, “işbirliği”, “sempozyum,” “panel”, adına ne konursa, “destek” almalıyız.
Gurbetteki hemşerilerimizin koşarak geleceklerinden şüphe yok…
Yeter ki “sıla” istesin.
Kastamonu Belediyesi öncülüğünde, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri birlikteliğinde, Kastamonu Üniversitesi’nin katılımıyla…
“Akıl, fikir” lazım bize.
Prof. Dr. Mortan’dan “Kastamonu” tanıtımına devam
Prof. Dr. Kenan Mortan ve Prof. Dr. İbrahim Atalay imzalı “Türkiye’nin Kültür Atlası” kitabı Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıktı…
Kitapta Kastamonu da var.
Gerek ilimizde verdiği konferanslar ve gerekse de kitap ve makalelerinde yer vererek hem Kastamonu’nun tanıtımına hem de sosyo-ekonomik kalkınmasına “fikri” destek veren Prof. Dr. Kenan Mortan,“Türkiye’nin Kültür Atlası” kitabında da ilimize geniş yer vererek bir kez daha ilgisini ve sevgisini gösterdi…
“Kültür turizmi, İzbeli Çiftliği, Kent Tarihi Müzesi, Vedat Tek Kültür Merkezi, gastronomi, Küre Kızağı, İnebolu, Kurtuluş Savaşı’nda ilimizin yeri, Siyez” üzerinden Kastamonu’nun kültürel, tarihi ve coğrafik değeri çeşitli istatistikler ile gündeme getiriliyor “Türkiye’nin Kültür Atlası”nda.
“Kurtuluş Savaşı’nda silah nakli için özel bir kayık” ve“Siyez buğdayı yaşama yeniden nasıl döndü ?” ana başlıklar halinde…
Tarih ve kültür iç içe.
İlimizin “kültür kimliği” Prof. Dr. Mortan’ın kaleminden bir başka lezzetle okura ulaşıyor…
Prof. Dr. Mortan, Kastamonu’nun “kültür” yolculuğuna katkı sunan isimlere de yer verdiğinde satırlarında, Kastamonu’nun Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline attığı harca özellikle dikkat çekiyor.
Teşekkürler Prof. Dr. Mortan…
Kastamonulusunuz kalben.
MUSTAFA AFACAN