Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, proje teslim süresinin uzatıldığını duyurdu.
IPARD-II programının birinci çağrı ilanı kapsamında hayvancılığa yönelik yatırımlar için projelerin son teslim tarihinin 11 Mart tarihine kadar uzatıldığını söyleyen İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, online başvuruların ise 10 Mart 2016 tarihinde saat 23.59’da kapanacağını belirtti.
Süt veya et üretimine yönelik süt ineği, sığır, koyun, keçi, manda, et tavuğu, hindi, kaz yetiştirmek isteyenler ile mevcut yumurta üretimi yapan işletmelerin proje yapmak suretiyle %60-70 oranındaki hibelerden faydalanabileceklerini söyleyen Kuyulu, “Bu kapsamda mevcut hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu, kapasite artırımı veya yeni işletmelerin kurulması amacıyla projeler hazırlanabilecektir” dedi.
Yüzde 50 hibeli süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri ve su ürünlerinin işlenmesine yönelik projeler ile meyve ve sebzelerin temizlenmesi, tasnif edilmesi, paketlenmesi ve soğuk hava depolarının kurulmasına yönelik projelerin teslim tarihinin ise daha önceden açıklandığı gibi 29 Şubat-25 Mart 2016 tarihlerinde olacağını hatırlatan Ahmet Kuyulu, “Tıbbı ve aromatik bitkiler, süs bitkileri, mantar, fide fidan üretimi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, ana arı üretimi, zanaatkarlık ve yerel ürünlerin üretimi, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri (otel,pansiyon,yeme-içme tesisleri vb.), su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji yatırımlarını kapsayan ve % 65 hibe oranına sahip projeler ise 28 Mart 2016 tarihinden başlayıp son olarak 22 Nisan 2016 tarihinde teslim edilebilecektir” diye konuştu.
Ahmet Kuyulu, açıklamasında şu ifadelerde bulundu:
“IPARD-II ile yeni bir döneme girilmiştir. Mevcut sektörlere ilave olarak yeni hibe destek alanlarıyla başvuru çağrısına çıkılmıştır. Kastamonu İl Koordinatörlüğü’ne sunulan proje sayısı her geçen dönem artarak devam etmektedir. İlimizin hayvancılıkla ilgili bir potansiyeli mevcuttur. Projelerle İlimizdeki daha modern işletmelere yenilerini kazandırmayı amaçlamaktayız. Artık projelerin yarışacağı, nitelikli ve sürdürülebilir projelerin ön plana çıkacağı bir döneme girilmektedir. Bu nedenle proje hazırlığı aşamasında daha titiz davranılması gerekmektedir.
Proje sunmak isteyen tüm başvuru sahiplerine kurumumuzca bilgilendirme yapılmaktadır. 444 8 535 veya 214 01 09 no’lu telefon numaralarından bilgi alınabileceği gibi Saraçlar Mahallesi Ankara Caddesi No:20 adresindeki İl Koordinatörlüğümüz yardım masasını ziyaret ederek de bilgi alınabilecektir. Yatırım yapmak ve kurumumuz hibelerinden faydalanmak isteyen tüm vatandaşlarımızın bizimle iletişime geçmesini bekliyoruz.”