Milletvekillerimiz İnebolu Limanı özelleştirmesinin ilimizin beklentisini karşılayacak şartlarla sonuçlandırılması amacıyla bu hafta içinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilileri ile görüştüklerini ifade ettiler…
Toplantının sonucu ile kapsamlı bir açıklama yapılmadığı için, İnebolu Limanı’nın akıbetinin ne olacağı ile ilgili sağlıklı bir bilgiye henüz sahip değiliz.
İnebolu Limanı’nın işletme hakkının özel sektöre devri yoluyla özelleştirme süreci sürerken, ülkemizin köklü limanlarından Kocaeli’nin Derince Limanı da aynı dönemde benzer bir süreci yaşadı…
Geçtiğimiz yıl 2 Mart tarihinde süreç sonuçlandı, özel şirket limanı devraldı.
Derince Limanı’nın işletme hakkını 39 yıl süreyle 543 milyon dolar bedelle TCDD’den devir alan özel şirket 350 milyon dolarlık ilave yatırım yapacak…
Kapasite artırımının ardından limandaki istihdam sayısı 400’den 2 bin 500 kişiye çıkacak.
Derince Limanı’nı devir alan firma yetkilisi yaptığı basın toplantısında “İhale şartnamesine göre 420 bin metrekare yatırım yapmak ve 39 yıl sonra da limanın gerçek sahibi olan TCDD’ye olduğu gibi teslim etmek üzere anlaşma yapmış bulunmaktayız” açıklamasında bulundu…
Derince Limanı, 350 milyon dolar yatırımın ardından “İntermodal lojistik merkezi” olacak.
Derince Limanı’nın ihale şartnamesine “420 bin metrekare yatırım yapma” şartı koyan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İnebolu Limanı’nın ihale şartnamesine neden kapasite artırımı şartı koymadı?..
Bu sorunun cevabını almamız lazım ki, İnebolu ilçemiz başta olmak üzere ilimizin şartnameye itiraz noktası ortadan kalksın.
Derince Limanı liman da…
İnebolu Limanı liman değil mi?
Not: Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Karadeniz Bölgesi illerine yönelik olarak Trabzon’da 4 bakanın katılımı ile düzenlenen “Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı” toplantısına ilimizin davet edilmemesi üzerine kamuoyumuzdan yükselen eleştirilere verilen yanıtta…
Kültür ve Turizm Bakanı’nın ilimize gelerek sadece vilayetimizin ele alınacağı turizm çalıştayı düzenleyeceği ifade edilmişti.
Her toplantıya ilimiz davet edilmek zorunda değil illa ki…
Ancak komşumuz Sinop’un katıldığı bir toplantının dışında bırakılmış olmamızın “bölgesel” bir izahı olamaz sanırım.
İlimiz Kültür ve Turizm Bakanı’nı bekleyedururken “Çalıştay” için…
Kültür ve Turizm Bakanı önceki gün Ankara’da yapılan “4. Sinop Turizm İstişare Toplantısı”nın konuğu oldu.
Sinop Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş’in ev sahipliğinde düzenlenen “4. Sinop Turizm İstişare Toplantısı”nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Sinop ile özel olarak ilgilenilmesi için bakanlığına bağlı Tanıtma Genel Müdürlüğü’ne talimat verdi…
Toplantı ile ilgili basına yansıyan haberlere bakılırsa, Bakan Ünal’ın Sinop’a yönelik verdiği kesin talimatların ve destek sözlerinin ucu bucağı yok. Sinoplu turizmcilerin, kendileri ile Kültür ve Turizm Bakanı’nı buluşturan ve toplantı ortamını sunan Sinop Milletvekili Nazım Maviş’e teşekkürleri ile toplantının son bulduğu kaydediliyor.
Ankara’ya kadar yol tepen Sinoplulara kolay gelsin…
Bakan Kastamonu’ya geleceği için öyle bir yorgunluğu olmayacak Kastamonulu turizmcilerin.
Not 2: Hazır söz “kültür ve turizm” konusundan açılmışken…
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakanlığının 2016 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumda, kış turizminin ülkemizdeki potansiyelinin tespiti ve öncelikli alanların belirlenmesi amacıyla “Kış Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi Turizmi Strateji Belgesi ve Eylem Planı” hazırlandığını kaydetti. Darısı yanı başındaki Kastamonu Ilgaz Kayak Merkezi’ne.