Rotary’nin farkındalık yaratan bir dernek olduğunu belirten 2430. Bölge Guvernörü M. Kemal Ketrez, afet bölgesine ilk etapta çeşitli yardımlarda bulunduklarını, bundan sonraki görevlerinin ise “orada yaşayanları ekonomik olarak nasıl kalkındırabiliriz, onlara nasıl faydalı olabiliriz” diyerek projeler üretmek olduğunu söyledi.
Rotary Kulüp 2430. Bölge Guvernörü M. Kemal Ketrez, afet bölgesine yardımlarda bulunduklarını, bundan sonraki görevlerinin ise bölge halkını ekonomik olarak kalkındırabilecek projeler üretmek olduğunu söyledi.
Dün bir heyetle birlikte Kastamonu’ya gelen Ketrez, Uğurlu Konakları’nda bir araya geldiği gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Rotary’nin tüm dünyaya yayılmış, 35 binin üzerinde kulübü bulunan, yardım derneği değil farkındalık yaratan bir dernek olduğunu belirten 2430. Bölge Guvernörü M. Kemal Ketrez, Kastamonu’da da iki şubeyle temsil edildiklerini belirtti ve “Bizim öncelikli görevimiz bulunduğumuz yöreye hizmet götürebilmek, orada yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına bir nebze de olsa çözüm bulabilmek. Tabii çözümün tamamını bizim bulabilme şansımız yok. Biz, sorunun tespit edip farkındalık yaratarak ilgilisine teslim etmeye çalışıyoruz. Tabii ki ilgilisi de kamudur. Sadece onlar hizmetleri en yaygın şekilde gerçekleştirebilir. Keza yerel yönetimler, merkezi yönetimle birlikte hareket eden topluluklarımız ve onların bize vermiş olduğu destekle beraber ilerleyerek projelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.
“Afet bölgesine yardım da bulunduk”
Sözü bölgemizde yaşanan sel afetine getiren Ketrez: “Yakın zamanda –geçmiş olsun- bir sel felaketi yaşadı burası Sinop’la beraber. Maalesef Karadeniz’deki diğer illerimizde yaşadı ama buradaki çok yoğun ve bunun sonucunda da çok ciddi can kaybı olan bir felaketti. Öncelikle hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz. Orada da elimizden geldiğince faydalı olmaya çalıştık. Tabii ki insan gücü olarak yapabileceğimiz bir şey yoktu ama ayni ve maddi olarak yardımlarda bulunduk. Hala da devam ediyoruz. Tabii ki AFAD ve Kastamonu Valiliğinin koordinasyonu çerçevesinde yürüttük biz bu yardım kampanyasını. İrtibat halindeyiz ve ihtiyaçları karşılamaya da devam ediyoruz. Orada ciddi bir iş gücü kaybı oldu, esnaf zarar gördü. Bundan sonraki görevimizde; oradaki halkımızı ekonomik olarak nasıl kalkındırabilir ve faydalı olabiliriz diyerek projeler üretmek. Onlara yardım ederek birlikte olabilmek. Buradaki arkadaşlarımızın desteği ile beraber elimizden gelen her şeyi onlara sunacağız. Ancak burada tabii ki sizlere ihtiyacımız var. Burada neler yaptığımızı sizlerin vasıtası ile yansıtabiliriz topluma ve Kastamonu halkına. Onlarla birlikte yürüyeceğiz çünkü bizim desteğe ihtiyacımız var. Her yerde olduğu; ne kadar destek olursa o kadar iyi işler yapabiliyoruz ve kendi ihtiyaçlarını da direkt kendi dillerinden dinleyebiliyoruz” diye konuştu.
“Farkındalık yaratan derneğiz”
Ketrez sözlerini Türkiye ve dünyada gerçekleştirdikleri projelerden örnekler verdikten sonra şu sözlerle noktaladı:
“Ancak altını çizerek söylemek istiyorum, biz bir yardım derneği değiliz. Biz farkındalık yaratan bir derneğiz. Yardımlarımız oluyor sel felaketi gibi afetlerde ama asıl çalışma amacımız herkese ‘balık tutmayı öğretmek.’ Bunun daha kalıcı olduğuna inanıyoruz ve bunu ilke ediniyoruz.”
Cengiz MUHZİROĞLU