Ekşili Pilav’ı öyle bir sundu ki…
- MasterChef Türkiye elemelerinde Ağlılı yarışmacı Sedat Tuncer, uykulukla birlikte ilimizin yöresel lezzeti Ekşili Pilav’ı harmanlayarak jüriye güzel bir lezzet sundu. Jüri üyelerinden Somer Sivrioğlu, “Çok beğendim. Daha fazla yememek için kendimi zor tuttum” dedi. Sedat Tuncer, jürinin evet oylarıyla MasterChef Türkiye’nin yeni sezondaki 16 yarışmacısından birisi oldu.
TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye yarışmasında Ağlılı aşçı Sedat Tuncer, elemeleri geçerek yarışmaya katılan 16 kişi arasında yerini aldı. Birkaç haftadır elemelerin devam ettiği MasterChef’te final turu elemeleri sürüyor.
Ağlı Alınca Mahallesi’nden yarışmaya katılan hemşehrimiz Sedat Tuncer, jürinin “Uykuluk”la bir yemek yapmalarını istemesi üzerine yöresel lezzetlerimizden Ekşili Pilav ile birlikte güzel bir yemek ortaya çıkardı. Uykuluğu Ekşili Pilav’la harmanlayan Sedat Tuncer, jüriden tam puan aldı ve MasterChef’te 16 yarışmacı arasına girmeye hak kazandı. Jüri üyelerinden Somer Sivrioğlu, Sedat Tuncer’in yemeğini överken, “Bir kaşıktan daha fazlasını yememek için kendimi zor tuttum” dedi.
Ekşili Pilav’ın Kastamonu’nun yöresel bir lezzeti olduğunu söyleyen Sedat Tuncer, ana ürün olan uykuluğu da kokoreç gibi yaparak Ekşili Pilav’la harmanladığını ve ortaya bu sonucun çıktığını ifade etti.
32 yaşındaki Sedat Tuncer, İstanbul’da özel bir catering firmasında aşçılık yapıyor. 13 yıldır yaptığı aşçılık mesleğini çok sevdiğini söyleyen Sedat Tuncer, MasterChef’in en büyük hayali olduğunu belirtti. Sedat Tuncer, Anadolu mutfağı, Osmanlı mutfağı ile birlikte Uzak Doğu mutfağı bilgisi olduğunu da açıkladı.
.