Kastamonu Gastronomi Festivali’nin (KASTROFEST) konuklarından birisi olan ünlü şef Danilo Zanna, siyez bulgurundan risotto yaptı.
Bu yıl ilki gerçekleştirilen festivalin konuk ülkesi olarak İtalya belirlenmişti. Uzun yıllar Türkiye’de yaşayan İtalyan şef Danilo Zanna da Kastamonu’ya gelerek İtalyan mutfağının önemli yemek tekniklerinden birisi olan Risotto’yu siyez bulgurundan yaptı. Danilo Zanna’ya yerel şeflerden Sercan Karaçam eşlik etti.
Türkiye’yi en az 15 kez gezdiğini, bu süre içerisinde de Kastamonu’ya bir çok kez geldiğini ifade eden Danilo Zanna, Kastamonu mutfağının harika ürünleri içinde barındırdığına dikkat çekti. Kastamonu’da aç kalmanın mümkün olmayacağını söyleyen Danilo Zanna, özellikle Taşköprü sarımsağı ve siyez bulgurunun muhteşem ürünler olduğunu ifade etti.
Geçtiğimiz yıl İtalya’ya gittiğinde Taşköprü sarımsağı ile karşılaştığını da ifade eden Zanna, “Sarımsağın ünü dünyaya yayılmış durumda. Ben eminim ki bu festival için İtalya’dan gelen şef Michele Esposito da ülkesine döndüğünde Taşköprü sarımsağı aramaya başlayacak” dedi.
Kastamonu’nun mantar zenginliğine de dikkat çeken Danilo Zanna, “Daha önceleri Kastamonu’ya özellikle mantar için gelmiştim. Biz İtalyanlar mantarı çok severiz. Ancak Kastamonu’da da inanılmaz mantarlar var. Kanlıca bunlardan biri. O yüzden mutlaka tüm yemeklerinizde mantarı kullanın. Bunun kıymetini bilin” dedi.