- KUZKA’nın destekleyeceği Horma Kanyonu Mesire Alanı Projesi için imzalar atıldı. Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, “Proje ile birlikte Horma Kanyonu bölgede ekonomik canlılık oluşturacak. İlçede yaşayan ve ilçeye ziyaret amaçlı gelen insanlar, hedef gruplar, boş zamanlarını geçirebilecekleri, eğlenebilecekleri, dinlenebilecekleri bir tesise kavuşmuş olacak” dedi.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2019yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan “Horma Kanyonu Mesire Alanı Projesi” için harekete geçildi.
Projenin sahibi Pınarbaşı Belediyesi ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı arasında proje hibe sözleşmesi imzalandı.
Horma Kanyonu Mesire Alanı Projesi için KUZKA tarafından 3 milyon 59 bin liralık destek sağlanacak. Proje gerçekleştiğinde Horma Kanyonu girişindeki atıl durumdaki pasif alan rekreasyon alanına dönüştürülecek. Böylece bölge turizminde öne çıkan Pınarbaşı Horma Kanyonu, çevre düzeni bakımından da iyileştirilerek bölge turizmin gelişimi için lokomotif olacak.
KUZKA Genel Sekreteri Dr.Serkan Genç ile birlikte proje sözleşmesini imzalayan Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, “Proje ile birlikte Horma kanyonu bölgede ekonomik canlılık oluşturacak. Bölge halkının turizme ve turistlere bakış açısına da katkı sağlayacak. İlçede yaşayan ve ilçeye ziyaret amaçlı gelen insanlar, hedef guruplar, boş zamanlarını geçirebilecekleri, eğlenebilecekleri, dinlenebilecekleri bir tesise kavuşmuş olacak. İlçedeki turizm alt yapısı bakımından büyük bir sıkıntı da ortadan kaldırılmış olacak. Hem ilçede yaşayan nüfus hem de ziyaretçiler günübirlik dinlenme tesisinde günün yorgunluğunu atabilecekler, dinlenebilecekler, eğlenebilecekler. İnsanların yaşam kalitesi artırılacak, sosyal donatılar geliştirilmiş olacak. Bu güzel projenin ilçemize tekrardan hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
KUZKA’nın Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Kalkınma Mali Destek Programı (TAG) kapsamında 13 proje başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazanmıştı.
Mali destek programı kapsamında Kastamonu-Çankırı-Sinop’ta desteklenen projeler şunlar: Kastamonu-Ilgaz Dağı Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin “Kastamonu Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi Kafeterya Yapımı”, Kastamonu İli Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin “Kastamonu Kent Müzesi”, Kastamonu İli Daday İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’nın “Atlı Terapi Merkezi ve Model Binicilik Tesisi”, İnebolu Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin “İnebolu Türk Ocağı Binası İstiklal Yolu Müzesi”, Tarım ve Orman Bakanlığı X. Bölge Müdürlüğü’nün “Küre Dağları Milli Parkı Projesi”, Pınarbaşı Belediyesi’nin “Horma Kanyonu Mesire Alanı Projesi”, “Tarım ve Orman Bakanlığı X. Bölge Müdürlüğü’nün “Karadeniz’in İncisi Sinop’un Hamsilos Koyu’ndaki Gizli Doğal Güzellikler Turistleri Ağırlamaya Hazırlanıyor” projesi, Çankırı Belediye Başkanlığı’nın “Çankırı Tarihi Kent Merkezinin Korunması ve Turizme Kazandırılması”, Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün “Çankırı Kent Merkezinin Turizm Cazibe Alanı Haline Getirilmesi”, Sinop Belediyesi’nin “Tarihi Buzhane Binasının Kültür Merkezine Dönüştürülmesi”, Çerkeş Belediyesi’nin “Işıklar Konağının Restorasyon ve Tefrişinin Yapılarak Yerli ve Yabancı Turistlerin Hizmetine Sunulması” ve Gerze Belediye Başkanlığı’nın “Gerze’nin Turizm Altyapısını Geliştirme” projesi asil listeden desteklenmeye hak kazanırken, Azdavay Belediye Başkanlığı’nın “Doğa Turizminde Marka: Azdavay Suğla Yaylası Projesi” ise yedek listeden desteklenmeye hak kazandı.