Cumhurbaşkanı Erdoğan twitter hesabından “Ülkemizin 5 bölgesinde Mega Sanayi Bölgeleri kuruyoruz. 100 bin kişiye istihdam sağlayarak Türkiye’ye sanayi ve teknolojide sınıf atlatacağız. Vakit Üretim Vakti. Vakit Türkiye Vakti” mesajını yayımladı…
Haritaya bakılırsa ilimiz Filyos’a dahil oldu.
Mesajda yer alan Türkiye haritası üzerinde projenin adresleri ve kapsayacakları iller de belli…
“Trabzon Yatırım Adası, Filyos Endüstri Bölgesi, Karasu Münferit Yatırım yeri, Ceyhan Enerji İhtisas”
Adı konmamış olan mega endüstri bölgesi ise İzmir ve havalisini kapsayacak…
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü geçtiğimiz hafta İzmir’e gerçekleştirdiği ziyarette, bakanlık görevine geldikten sonra İzmir için iki hayali olduğunu anlattıktan sonra “Birisi teknoloji üssüydü, öbürü de Singapur gibi İzmir’e bir mega endüstri bölgesi yapmak. 3 bin hektar alana sahip, yüksek teknolojili üretimin yapıldığı, devletin arazinin kullanım hakkını verdiği, altyapısını yaptığı, sanayicinin sadece kazmayı vurup fabrikasını kurduğu, hatta fabrikasını bile devletin hazırladığı bir yapılanma. Keşke bu ölçekte bir yer bulabilmiş olsaydık, bugün onun da imzasını atardı” diye konuşmuştu.
Aylar önce kaleme almıştım bu satırlarda, ülkemizin dünyadaki trende uyarak OSB’lerden mega endüstri bölgelerine geçiş hazırlığında olduğunu…
Çin misal, şehir boyutunda endüstri bölgelerinde üretim yapıyor.
Aylar önce isimleri de adresleri de belliydi kurulacak mega endüstri bölgelerinin…
“Trabzon, Filyos, Karasu, İzmir, Ceyhan.”
Dikkat edilirse liman bölgesi alayı…
İhracat amaçlı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaşımına göre ilk etapta 45 milyar TL yatırım yapılacak ve 35 bin kişiye iş imkanı, devamında ise 140 milyar TL yatırım ve 100 bin kişiye istihdam sağlanacak…
Gerçekleşmesi halinde Türkiye uçar.
Mega endüstri bölgeleri projesine harita üzerinde dahil olmak bile ilimiz namına son derece iyimser bir gelişme…
Topu topu bir milyon metrekare ek OSB’nin olsa olsa 15-20 milyon TL tutacak olan kamulaştırma bedeli için bile aylardır Ankara’nın gözünün içine bakan ilimiz için büyük atılım sonuçta.
Varsın Filyos’ta pişsin…
Kenarından bucağından nasiplenmek bile evla.
Not: Kastamonu Üniversitesi “kolej” sektörüne girdi…
Allah kazanç bolluğu versin.
Üniversitemizdeki bu önemli gelişmeyi Rektör Aydın bizzat basın toplantısı ile açıklamıştı Nisan ayında yaptığı basın toplantısında…
Anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik olacak, 14 Şubat ile 20 Mayıs 2018 tarihleri arası erken kayıt dönemiydi, ilerleyen zamanda kolejin diğer kısımlarının da açılması hedefleniyor, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğrenci alınacak, anasınıfı 60 kişi kapasiteli, mekan ferah ve açık, anasınıfı, 1’inci, 2’inci, 3’üncü ve 4’üncü sınıflar için dershane var, müzik sınıfı, rehberlik birimi, çocuk kütüphanesi, yemekhane ve spor salonu mevcut, anasınıfı ve ilkokul dahil kontenjan 120 öğrenci, verilecek eğitimin kalitesini arttırmak için öğretim üyelerinden bilim kurulu seçildi.
Bursluluk sınavı yapıldı…
Her sınıfta başarılı olan ilk üç öğrenciye indirim yapılacak ve bursluluk sağlanacak.
Üstün zekalı öğrenciler için proje geliştirildi…
Bilim ve sanat merkezi şeklinde çalışan bir birim var, fen ve teknoloji eğitimi, dil, spor ve sanat eğitimiyle çocuklar donatılacak.
Anasınıfına başlayan çocuk üniversite cübbesi giyerek kendini üniversiteli hissedecek…
Bu önemli adımın altını Rektör Aydın “Bu çocuklarımız daha o yaşlarda üniversitemizin mensubu ve mezunu olacaktır. Bir üniversiteli olarak yetişeceklerdir, kendilerine bir avantaj sağlamış olacaklardır. Bir ilki de Kastamonu’da gerçekleştirmiş olacağız. Hayatta tabularla yaşarsanız gelişme olmaz. Tabularla yaşamaz gelişmelere açık olursanız, gelişme sağlarsanız” cümlesiyle çiziyor.
Kolejin ortaokul bölümü de açılacak, talepler alınmaya, ortaokulun projesi çizilmeye başlandı…
Ardından lise de kurulduktan sonra ver elini üniversite.
Yükseköğretim namına ilimiz için büyük gelişme…
İftihar vesilesi resmen.