Gastronomide ülkemizin son dönem en atak ili olan Kastamonu her hafta etkinlik düzenleyerek bu alandaki emeğini aralıksız sahaya yansıtıyor, ulusal ve uluslararası sahnede isminden soz ettirmeyi sürdürüyor…
Valilik ve Kastamonu Belediyesi başta olmak üzere Kastamonu tek yumruk, inançla hedefe yürüyor.
İlimizin son konuğu Habertürk televizyonu…
Tadında Hikayeler programı dolu dolu iki program çekmek için konuğumuz.
Sofra yanısıra ekranlara asıl yansıyacak olan yemek kültürümüz olacak…
Çağlara dayanan, medeniyetle yoğrulmuş gastronomi yolculuğumuz olanca derinliğe ile renkli ekrana yansıyacak.
Program yapımcısı ve sunucusu Asuman Kekrez ve ekibi saatler suren yorgunluğa aldırmadan…
Ocak ateşinde yükselen dumanın izindeler.
Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın konuk ettiği ekip…
İhsangazi yamaçlarına kadar mutfak hikayemizin izini sürüyor.
Ve kadınlar…
Gastronomimizin asıl kahramanları.
Bu nasıl bir yetenektir ki…
Pişirdikleri yemekler parmak ısırtıyor.
Asırlardan emanet…
Dünya mutfağına emanet.
Ve çiftçiler…
12 bin yıllık Siyez buğdayının bilgin arkeologları.
Kamu, meslek odaları, üreticiler sayesinde bugüne geldi Kastamonu mutfağı…
Aynıbilinçve sorumluluk ile yarınlara taşınacak
UNESCO YaratıcıŞehirler Ağı hayal değil…
Çok yakında.
- ••
Not:
Habertürk ekibinin çekimleri Kastamonu Merkez’de başladı…
Kadim Kastamonu mimarisi, yemek kültürü ve lezzetleri bir bir çekildi.
Elbette Hüseyin Üster markalı güveç…
Ağlı’nın kemikli etinden.
Üster’in protein tadındaki sohbetini de eklemek lazım mönüye…
Yarım asır öncenin lokantaları, adab ve erkanı.
Kastamonu sadece lezzetli yemeklere sahip değil…
Esaslı bir yemek kültürüne de sahip.
Asıl altıçizilmesi gerekli olan da bu belki…
Medeniyetle hemhal olan bir şehir Kastamonu.
Çekimler İhsangazi’de devam etti…
İhsangazi Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin evsahipliği ettiği Siyez panelinin konuşmacısı Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hamit Köksel oldu.
Üreticiler pür dikkat…
Bilim ile gelenek sarmaş dolaş oldu.
Haracoğlu’nda kurbağa sesinde dans eden yapraklar…
Gastronomide hayat var.