Kastamonu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı, Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurşunlu Han Genel Müdürü Cem Dilimel, Jüri Komisyon Başkanlığında Neriman Mahmutoğlu, Yavuz Emen, Deniz Konyalı ve Fatma Nedret Küçükoğlujüri üyelerince yapılan değerlendirmede birinciliği banduması ile Huriye Kömürcü kazanırken, mansiyonda Patetes Paçası ve Beyhan Onbir, Etli Yaprak Sarması ile Nursel Tonbul dereceye giren isimler oldu.
Altın ödülleri Cem Dilimel, Fahrettin Canoğlu ve Ziver Kaplan verdi. Katılım belgeleri de yarışmaya gelenler tarafından verildi.
Yarışma sonrasında konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, şunlanı söyledi:
“Bu yıl Turizm Haftası’nda 41’incisini düzenlediğimiz yemek yarışmamıza katılanlara, jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bu yılkı yarışmamızıda büyük heyecan içinde gerçekleştirdik. Bizim bu yarıuşmayı yapmamızdaki esas amacımız ise Kastamonu’nun yüzyıllardır devam eden kültürünü ve ananelerini yaşatmaktır. Kastamonu gastronomi bakımından Türkiye’nin en önemli üç mutfağından birisi. Gaziantep, Hatay ve Kastamonu, Kastamonu’da 800’ün üzerinde yemek çeişdimiz var, bu yemekler buraya gelen insanlar tarafından çok beğeniliyor, bizim amacımızda bunları yaşatmak, gelen misafirlere tattırmak ve gelecek kuşaklara aktarmak ve kısacası da yok olmaktan kurtarmaktır. Bugünde burada emeği ve katkısı geçenleri kutluyorum. “.