AFAD koordinasyonunda her gün hafriyat döküm sahalarına 300 bine yakın sefer yapıldığı Hatay’da, 10 binin üzerindeki yapıda enkaz kaldırma çalışması yürütülüyor.
DSİ Kastamonu 23. Bölge Müdürlüğü operatörlerinden Mehmet Çoşkun da Hatay’ı ayağa kaldırmak için geldiklerini, mesailerinin yoğun geçtiğini söyledi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerden Hatay’da hafriyat kamyonlarının döküm alanlarına giderken oluşturduğu yoğunluk dron ile görüntülendi.
Kentte AFAD koordinasyonunda yürütülen enkaz kaldırma çalışmaları yoğun şekilde sürüyor.
DSİ, il özel idareleri ve gönüllülerden oluşan ekiplerin her gün hafriyat döküm sahalarına 300 bine yakın sefer yaptığı kentte, 10 binin üzerindeki yapıda enkaz kaldırma çalışması yürütülüyor.
Özellikle Antakya ve Defne’deki yıkımın yoğun olduğu mahallelerde DSİ’nin yoğun iş makinesi ve kamyon filosuyla gönüllüler ve özel şirketlerin de katılımıyla yürütülen çalışmalarda, döküm sahasına giden kamyonlar, yer yer kilometrelerce alanda yoğunluk oluşturuyor.
DSİ Kastamonu 23. Bölge Müdürlüğü operatörlerinden Mehmet Çoşkun da Hatay’ı ayağa kaldırmak için geldiklerini, mesailerinin yoğun geçtiğini bildirdi.
Devletin güçlü ve kuvvetli olduğunu, ellerinden geldiğince DSİ ailesi olarak da çalışmaları sürdürdüklerine işaret eden Çoşkun, Hatay’ı eski günlerine kavuşturmak için çalıştıklarını söyledi. AA