Diyanet-Sen Kastamonu Şube Başkanı İrfan Bakır, özellikle ilçelerde ya da köylerinde göreve yapan arkadaşlarının zor şartlar altında görevlerini yaptıklarını iddia etti, lojman sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi.
Diyanet-Sen Kastamonu Şube Başkanlığı İl Divan Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi. Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Diyanet-Sen Kastamonu Şube Başkanı İrfan Bakır, “Değerli arkadaşlar sözleşmeli personelimize kadro veren 3 bin 600 ek gösterge veren Sayın Cumhurbaşkanımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bugün toplanmamızdaki ana nedenlerden biri ilçelerdeki arkadaşlarımızın, köylerde görev yapan arkadaşlarımızın zor şartlar altında görev yapmasıdır. Bu sorunları masaya yatırdık. Din görevlilerimizin yüzde 80’i köylerde görev yapıyor. Yüzde 20’si merkezde görev yapıyor. Tabii ki bu kurumumuzun merkezde az cami oluşu nüfus bakımından köylerde daha çok insanımızın olmasından kaynaklanan bir olay. Bunun yüzde 80’ini merkeze getirme imkanımız yok. Ancak köylerde görev yapan arkadaşlarımızın lojman sorunları acilen çözülmesini istiyoruz” dedi.
Evlerin oturulmayacak durumda olduğunu hatta bir hayvanın dahi yaşayamayacağını ileri süren Bakır, “Bu evlere baktığımızda hayvanların dahi yaşayamayacağı bir konumda olduğunu görüyoruz. Bunun acilen çözüme kavuşmasını istiyoruz. Buralarda hiçbir insanın yaşama şansı yok. Din görevli arkadaşlarımız buralarda zorla barındırılmak istiyor. Biz istiyoruz ki devletimizden, muhtarlarımızdan köylere imam isterken lojmanlar yapılsın. Köylerde dört dörtlük camii yapılıyor ancak lojmanlara baktığımızda lojman yok. Ancak il müftülüğüne gelindiği zaman acil imam isteniyor. Biz hükümetimizden lojmanlar konusuna el atmasını istiyoruz. Aksi taktirde köylerde görev yapacak din görevlisi kısa bir zamanda bulunmayacaktır. Çünkü din görevlilerimizin yüzde 80’i lisans mezunudur. Din görevlisi öğrenim bakımından arkadaşlarımızın diğer öğretmen ve memurlardan hiçbir farkı yoktur. Bize en çok şikayet dernek başkanları ve muhtarlardan gelmektedir. Bizim din görevlisi arkadaşlarımızın yılda 30 gün izin hakkı 10 gün mazeret izin hakkı toplamda 40 gün izin hakkı vardır. Haftada bir gün de haftalık izin hakkı vardır. Ama görevlilerimiz bu izin haklarını kullanmaya başladığı zaman sen kurumdan izin alamazsın, ben muhtar olarak benden mi izin aldın gibi ifadeler kullanılıyor. Bu gibi ifadelerle din görevlisi arkadaşlarımız zor durumda bırakılıyor. Bir ilçemizde bir muhtar din görevlisi arkadaşlarımıza falakaya yatırmak lazım gibi ifadeler kullanıyor. Bu ifadeleri kınıyoruz. Çünkü din görevlileri zor şartlar altında görev yapıyor. Bu zor şartlar altında görev yapan din görelilerine saygı duymak yerine görevlilerimizi zor durumda bırakıyorlar. Ben bunun da çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. İl merkezinden ve ilçeden gelen başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından toplantı, basın mensuplarına kapalı şekilde devam etti.