Diyetisyen garantili diyabetik ürünler
Kastamonu KOSGEB Müdürlüğü tarafından ileri girişimci statüsünde desteklenmesine karar verilen Heyydays Gıda’nın kurucusu Diyetisyen Kübra Balcı, İŞGEM’de açtığı atölyede üretime başladı. Balcı’nın hedefi, ihracata da başlamak.
Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü mezunu olan ve çeşitli özel hastanelerde görev yapan Kübra Balcı 2022 yılı içerisinde Kastamonu İŞGEM’e diyetetik gıda ürünleri imalatı konusu ile başvuran ve başvurusu kabul edilen Balcı aldığı danışmanlık destekleri ile makine ekipman parkurunu tamamlayarak üretime başladı.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Diyetisyen Balcı; üretmiş olduğu tohum tozları, fındık ve fıstık ezmeleri, tahin ve pekmez üretimi ile besin değeri yüksek ürünleri, katkı ve koruyucu madde kullanmadan uygun teknoloji ile ürettiklerini, bireylerin gereksinimlerini karşılayabilecek şekilde tüketiciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Balcı, bunların yanı sıra geleneksel ürünler ile yeni nesil beslenme tüketim anlayışını birleştirerek, Kastamonu ekonomisine katkı sağlamayı amaçladığını da belirtti.
Sağlığın tüm insanların en temel ihtiyacı ve haklı bir talebi olduğunu, tüketilen gıdaların sağlığımızı en kolay ve doğrudan etkileyecek unsurların başında geldiğini söyleyen Kübra Balcı, “Dolayısıyla güvenilir gıda temini tüketici olarak herkesin son derece önemsemesi gereken bir konudur.Bu sebeple kuruluş amacımızsağlığı temel alarak ürettiğimiz %100 doğal katkı, koruyucu ve şeker içermeyen diyetetik ürünlerimizi herkesle buluşturmaktır”dedi.
İhracat hedefli bir işletme olarak yola çıktığını ileten Balcı; “En kısa sürede Kastamonu’dan ihracat yapan firmalar arasına katılma hedefimiz var. Gerekli ihracat istihbarat çalışmalarını Kastamonu İŞGEM destekleri ile sürdürüyoruz. Bu sayede ilimizin ekonomisine katkılar sağlamayı amaçlıyoruz. Yapacağımız ihracatlar ile de hammadde temin ettiğimiz çiftçilerimize de katkılar sunmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı. Cengiz MUHZİROĞLU